Un avion-spion, specializat în colectarea informațiilor – USF Bombardier E11A – traversa Afganistanul într-o misiune secretă, transportând doi oameni de echipaj și un misterios înalt oficial CIA, Michael D’Andrea, cunoscut și sub numele de Prințul Negru – Dark Prince sau Ayatollah Mike – când s-a întâmplat ceva neprevăzut peste o regiune îndepărtată, muntoasă, din Afganistan, scrie Asia Times.

Știrea a explodfat imediat, primii care au folosit-o fiind iranienii. Numai că aceștia au folosit imaginile din filmul Zero Dark Thirty, ale actorului Fredric Lehne, pentru a ilustra articolele dedicate acestui moment.

Reportajele media prezentate la televiziunea de stat iraniană au arătat o epavă făcută bucăți, în flăcări – din care se vedea în mod evident că nu au existat supraviețuitori.

De asemenea, iranieinii au susținut că Michael D’Andrea, șeful grupului special de activitate Iran al CIA, care poartă numele Iran Mission Center, a fost unul dintre victime accidentului.

Potrivit unui articol publicat de Philip Giraldi din American Herald Tribune, la patruzeci și opt de ore de la accident, Pentagonul a dat publicității o declarație care confirmă că cei doi membri ai echipajului erau lt. Colonel Paul K. Voss, 46 de ani, din Yigo, Guam; și căpitanul Ryan S. Phaneuf, 30 de ani, din Hudson, New Hampshire.

Nu s-a spus nimic despre un al treilea pasager.

CIA și Casa Albă au refuzat alte comentarii.

Reportajul TV iranian a fost preluat în tot Orientul Mijlociu, fiind adăugate fotografiile făcute cu avionul doborât și cu cadavrele arse.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: