Evenimentul Zilei > Justitie > Avocatul Elenei Udrea: ” O sentință șocantă! Nu ne aşteptam la o asemenea decizie”
Avocatul Elenei Udrea: ” O sentință șocantă! Nu ne aşteptam la o asemenea decizie”

Avocatul Elenei Udrea: ” O sentință șocantă! Nu ne aşteptam la o asemenea decizie”

Avocatul Elenei Udrea, despre sentința definitivă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute: O sentință șoantă! Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat, marți, după pronunțarea sentinței definitive, că aceasta este nedreaptă.

Avocatul Elenei Udrea, despre sentința definitivă de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute: O sentință șoantă! Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat, marți, după pronunțarea sentinței definitive, că aceasta este nedreaptă.

“Nu am avut când să vorbesc cu doamna Udrea. În Costa Rica este noapte acum. Să ştiţi că era foarte liniştită şi optimista. Avea cunoştinţă de probele care erau la dosar şi nu se aştepta la o decizie atât de nedeaptă aşa cum nici noi avocaţii nu ne aşteptam la o asemenea decizie care este şocantă”, a declarat Veronel Rădulescu la RTV.

Acesta a dăugat că decizia Elenei Udrea de a rămâne în Costa Rica sau de a reveni în țară reprezintă „o opțiune personală”.

Totodată, avocatul Rădulescu a spus şi că statutul de refugiat politic primit de Elena Udrea în Costa Rica nu va fi afectat de decizia justiţiei din România şi că va face toate demersurile legale pentru ca sentinţa să fie contestată.

Elena Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În același dosar, Rudel Oreja a primit cinci ani de închisoare, iar Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Completul de 5 judecători de la ICCJ a respins cererea Elenei Udrea de repunere a cauzei pe rol. Magistrații au admis apelurile DNA și ale lui Rudel Obreja. De asemenea, judecatorii au luat act că Ana Maria Topoliceanu și-a retras apelul.

Alte pedepse în același dosar: Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an şi şase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: