Evenimentul Zilei > International > Avionul malaezian putea fi doborât numai de profesioniști, nu de niște „gorile bete”
Avionul malaezian putea fi doborât numai de profesioniști, nu de niște „gorile bete”

Avionul malaezian putea fi doborât numai de profesioniști, nu de niște „gorile bete”

Pentru a doborî un avion este nevoie de profesioniști, pentru că acest lucru nu poate fi făcut de un grup de "gorile bete", a declarat premierul ucrainean Arseni Iațeniuk într-un interviu publicat sâmbătă.

Șeful Executivului de la Kiev a sugerat că cei care au lansat racheta sol-aer ce a lovit avionul malaezian prăbușit joi în estul Ucrainei sunt specialiști ruși, transmite Agerpres, citând Reuters.

"Este nevoie de persoane foarte calificate pentru a găsi ținte și a lansa rachete", a spus Iațeniuk în interviul acordat săptămânalului german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. 

"Este posibil ca aceste persoane să fi venit din Rusia", pentru că sistemele de rachete antiaeriene "nu pot fi operate de gorile bete", a spus Arseni Iațeniuk.

Declarația premierului ucrainean survine după ce șeful contraspionajului ucrainean, Vitali Nada, a declarat că autoritățile de la Kiev dispun de dovezi ce atestă că avionul malaezian a fost doborât de insurgenți cu ajutorul unor ruși calificați în manevrarea sistemelor de apărare antiaeriană, fără să ofere alte precizări. 

Cu o zi în urmă, în timpul ședinței Consiliului de Securitate al ONU, convocate ca urmare a catastrofei aviatice din Ucraina, ambasadorul SUA, Samantha Power, a vorbit de asemenea despre posibilitatea ca insurgenții care au doborât respectivul avion să fi fost asistați de tehnicieni militari ruși, relatează Agerpres.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: