Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni, din cauza unor scurgeri de combustibil

Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni, din cauza unor scurgeri de combustibil Aeroportul Henri Coandă. Sursa: Arhiva EVZ

Un avion operat de compania Tailwind Airlines, care efectua zborul pe ruta Antalya-Praga, a aterizat de urgență vineri dimineața la Aeroportul „Henri Coandă” din București.

Avion aterizat de urgență pe Otopeni. Aeronava ce venea din Turcia avea 112 pasageri la bord. A cerut să aterizeze de urgență după ce au fost semnalate posibile scurgeri de combustibil.

Avion aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni

Piloții avionului au raportat descoperirea unor potențiale probleme tehnice, în special scurgeri de combustibil. Avionul a efectuat o aterizare sigură și va continua zborul după ce vor fi efectuate verificări corespunzătoare.

La ora 07.28 avionul a aterizat în siguranță. În ciuda acestei urgențe traficul aerian s-a desfășurat normal, fără a fi întâmpinate alte probleme.

Ne puteți urmări și pe Google News

În aeroport a fost format imediat un dispozitiv de urgență, format din pompieri și ambulanțe. Totul a fost coordonat de șeful adjunct al AIHB.

Amenințarea cu bombă din avionul care a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni 

Un avion operat de Pegasus Airlines din Turcia a efectuat o aterizare de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni în data de 17 iulie, ca urmare a unei amenințări cu bombă.

Alarma s-a dovedit în cele din urmă a fi falsă.

Din punct de vedere pirotehnic, ameninţarea nu se confirmă”, a transmis SRI.

Serviciul Român de Informații a comunicat că în aeronavă, care a efectuat o aterizare de urgență la București din cauza unei amenințări cu bombă, se aflau cinci copii și 184 de adulți, alături de cei șapte membri ai echipajului.

„Ameninţarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa). Turnul a contactat pilotul (care este suveran pe timpul zborului şi poate decide dacă să aterizeze de urgenţă sau nu). În acest caz a decis să aterizeze de urgenţă pe Otopeni”, a precizat SRI.

Avionul efectua un zbor Istanbul - Dusseldorf.

Potrivit unor surse, turnul de control al Aeroportului Internaţional Otopeni a fost informat de pilotul aeronavei că la aeroportul din Istanbul o persoană a anunţat că la bord se află un dispozitiv exploziv. Ca urmare, s-a aprobat aterizarea de urgenţă a aeronavei pe Aeroportul Otopeni, pentru verificări.