Evenimentul Zilei > Social > AVERTIZARE meteo. Vremea se schimbă BRUSC
AVERTIZARE meteo. Vremea se schimbă BRUSC

AVERTIZARE meteo. Vremea se schimbă BRUSC

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic pentru zona Dobrogei, valabilă în următoarele ore.

Potrivit ANM, până la ora 12:00, în zonele de litoral ale judeţelor Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 55 – 60 km/h. Treptat, intensitatea vântului se va diminua.

Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale ale perioadei, în următoarele patru săptămâni (19 noiembrie – 17 decembrie 2018), iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în prima parte a intervalului şi uşor deficitare către jumătatea lunii decembrie, relevă prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform specialiştilor, în săptămâna 19 – 26 noiembrie, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sudice şi parţial în cele centrale, iar în restul ţării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. De asemenea, cantităţile totale de precipitaţii vor fi cel mai probabil excedentare în regiunile sudice, estice şi local în centru, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

Pentru săptămâna 26 noiembrie – 3 decembrie, sunt anunţate medii ale valorilor termice sub cele normale în toate regiunile, cu o abatere negativă mai pronunţată în partea de est a ţării. La nivel de precipitaţii, acestea vor fi în general apropiate de mediile multianuale în nord-vestul şi centrul ţării, respectiv uşor excedentare în restul teritoriului.

Potrivit ANM, în intervalul 3 – 10 decembrie, mediile valorilor termice ale acestei săptămâni se vor situa, în general, uşor sub cele normale pentru această perioadă în est şi sud-est şi vor fi apropiate de acestea în restul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în limitele normale ale perioadei.

Totodată, în cursul săptămânii 10 – 17 decembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării. În acelaşi timp, regimul pluviometric se va încadra în limitele climatologice ale săptămânii, cu posibilitatea unui uşor deficit, local, în regiunile estice, transmite Agerpres.