Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertizare de la Apple. Cum ne poate influența iPhone-ul sănătatea
Avertizare de la Apple. Cum ne poate influența iPhone-ul sănătatea

Avertizare de la Apple. Cum ne poate influența iPhone-ul sănătatea

Compania americană Apple își avertizează clienții că iPhone (smartphone-urile sale) ar putea interfera cu dispozitivele medicale, inclusiv stimulatoarele cardiace.

Avertizare de la Apple. Într-o notificare publicată pe pagina de asistență Apple, compania avertizează utilizatorii că iPhone-urile conțin magneți și aparate de radio care emit câmpuri electromagnetice. Ambele „pot interfera” cu dispozitivele medicale, cum ar fi stimulatoarele cardiace și defibrilatoarele.

Anunțul se adresează în mod special utilizatorii despre „magneții din interior”, toate cele patru modele de iPhone 12, precum și accesoriile MagSafe. Apple mai notează că versiunile iPhone 12 conțin mai mulți magneți decât modelele anterioare de iPhone. Cu toate acestea nu prezintă un risc mai mare de interferență magnetică cu dispozitivele medicale decât modelele anterioare.

Care este „distanța de siguranță”

Apple a declarat în actualizare că dispozitivele medicale pot conține senzori care pot reacționa la magneți sau unde radio. Compania recomandă păstrarea iPhone-urilor și a încărcătoarelor MagSafe la o „distanță de siguranță” de dispozitivele medicale. Aceasta ar fi o distanță mai mare de 6 inci sau de 15 inci atunci când se încarcă fără fir.

Când Apple a lansat iPhone 12 toamna trecută, compania a anunțat și revenirea MagSafe pentru iPhone. Clienții pot cumpăra platforme de încărcare MagSafe, precum și alte accesorii magnetice, inclusiv carcase și portofele care se atașează pe spatele telefoanelor.

Apple nu a răspuns imediat la o cerere de comentarii cu privire la motivele pentru care se extinde acum îndrumările de siguranță. Dar Heart Rhythm Journal a lansat un raport la începutul acestei luni. Specialiștii susținând că magneții de pe iPhone 12 care îl fac compatibil cu accesoriile MagSafe, ar putea interfera cu un defibrilator implantat.

Exclusă depozitarea în buzunarul cămășii

Experții în sănătate au avertizat mult timp să nu folosească sau să țină telefoanele celulare prea aproape de dispozitivele medicale implantate. De exemplu, să nu le depoziteze în buzunarele cămășii.
„Consultați medicul și producătorul dispozitivului medical pentru informații specifice dispozitivului dvs. medical și dacă trebuie să păstrați o distanță sigură de separare între dispozitivul dvs. medical și iPhone sau orice accesorii MagSafe”, a spus Apple în aviz.

„Producătorii oferă adesea recomandări privind utilizarea în siguranță a dispozitivelor lor în jurul produselor fără fir sau magnetice pentru a preveni eventuale interferențe.”

Dacă un client simte că iPhone 12 sau încărcătorul MagSafe interferează cu dispozitivul medical, ar trebui să înceteze să le mai folosească, a spus Apple.

Avertizare de la Apple. Încărcătorul MagSafe

Un alt lucru pe care utilizatorii iPhone 12 ar trebui să-l cunoască atunci când utilizează încărcătoare MagSafe. Evitați să plasați carduri de credit, ecusoane de securitate, pașapoarte sau chei FOB între telefon și încărcătorul MagSafe. Magneții ar putea deteriora benzile magnetice sau cipurile RFID din aceste articole, avertizează Apple. Dacă aveți o carcasă de telefon care conține astfel de articole, asigurați-vă că le scoateți înainte de a încărca dispozitivul fără fir, informează CNN.