Evenimentul Zilei > Social > Apple și Hyundai fac echipă pentru a construi mașina electrică supremă? Ar putea fi anunțul anului
Apple și Hyundai fac echipă pentru a construi mașina electrică supremă? Ar putea fi anunțul anului

Apple și Hyundai fac echipă pentru a construi mașina electrică supremă? Ar putea fi anunțul anului

Apple și Hyundai se pregătesc să ofere cea mai mare surpriză.  În ultimele săptămâni au apărut informații contradictorii despre planurile Apple de a produce o mașină electrică.

Apple și Hyundai masina electrica pot da cea mai mare lovitură pe piața auto. După cum relatează NationalInterest, proiectul Apple pentru mașini, care poartă numele de Project Titan, este în lucru de mulți ani, dar e ținut la mare secret.

Zvonurile au fost alimentate și de o serie de schimbări ale șefilor din cadrul gigantului american. În decembrie, Apple i-a schimbat pe directorii executivii care supravegheau proiectul. Ulterior, Reuters a informat că Apple „țintește ca în 2024 să producă un vehicul de pasageri care ar putea include propria sa tehnologie de baterie avansată”. Unele indicii anterioare sugerau că Apple nu fabrică o mașină autonomă. Informațiile duceau spre faptul că Apple dezvoltă o tehnologie care să poată fi folosită în parteneriat cu alți producători.

Cum arată proiectul Apple și Hyundai

Conform altor informații, proiectul Apple va dura mai mult decât se spune. Bloomberg News anunța la începutul acestei săptămâni că dezvoltarea produsului e încă în „stadii incipiente”. Publicația mai adaugă că realizarea proiectului se află „la cel puțin o jumătate de deceniu distanță. Aspecte care vor face ca „lansarea sa fie undeva în jurul anului 2026”.

Apple „are o mică echipă de ingineri hardware care dezvoltă sisteme de acționare, design interior și exterior al caroseriei vehiculului, cu scopul de a livra în cele din urmă un vehicul”, menționa sursa citată.

Hyundai: Nu am decis nimic în legătură cu proiectul Apple

Între timp, o informație publicată zilele trecute pentru prima dată indică faptul că o companie auto a colaborat cu Apple. Și chiar la o astfel de mașină. Este vorba de compania sud-coreeană Hyundai. Daily Korea Economic susține că Hyundai a confirmat că a purtat astfel de discuții cu Apple.

„Înțelegem că Apple discută cu diverși producători auto globali, inclusiv cu Hyundai Motor. Întrucât discuțiile sunt încă la început, nu s-a decis nimic ”, a declarat un purtător de cuvânt al Hyundai.

Analistul Daniel Ives a prezis deja că Apple va face un anunț major în acest an, prin care va pune „pune bazele intrării companiei în spațiul vehiculelor electrice, aflate în plină dezvoltare”.