Evenimentul Zilei > Social > Avertismentul unui medic celebru pentru părinţi! Soarta clasei sau a şcolii este doar în mâna părinţilor
Avertismentul unui medic celebru pentru părinţi! Soarta clasei sau a şcolii este doar în mâna părinţilor

Avertismentul unui medic celebru pentru părinţi! Soarta clasei sau a şcolii este doar în mâna părinţilor

Avertismentul unui medic celebru pentru părinţi. Dr. Radu Ţincu, medic ATI, transmite un mesaj extrem de important părinţilor care au copii la şcoală.
Avertismentul unui medic celebru pentru părinţi! Dr. Radu Ţincu, medic ATI, spune că totul depinde de părinţi ca o clasă să nu devină un focar de infecţie. O singură regulă încălcată poate duce la închiderea şcolilor, spune doctorul.

„Principala responsabilitate este a părinţilor, care trebuie să ţină copiii acasă la cel mai mic semn de viroză respiratorie, care ar putea transforma clasa, sau chiar şcoala, în focar de infecţie sau o nouă explozie a cazurilor COVID-19”, atrag atenţia medicii.

Avertismentul unui medic celebru pentru părinţi! Soarta clasei sau a şcolii este doar în mâna părinţilor

În ominia medicului Ţincu, părinţii au cea mai mare responsabilitate. Trebuie să fie foarte atenţi cu copilul şi supravegheat acasă.

Părinţii au o mare responsabilitate, pentru că un copil care are simptomatologie trebuie să fie supravegheat în primul rând acasă. Şi în momentul în care părinţii văd că apare la copil febră. Şimptome de viroză respiratorie. Tuse, cefalee, stare generală alterată, acesta să nu mai fie trimis la şcoală.

Această responsabilitate individuală a fiecărui părinte este extrem de importantă, pentru că e foarte dificil să poţi face testare atât de rapid, încât să identifici copilul înainte ca el să poată să transmită boala. Asta cred că e esenţial în următoarea perioadă”, a explicat medicul Radu Ţincu.

„Trebuie găsite soluţii pentru distanţarea fizică, mai ales în şcolile supraaglomerate, ca cei mici să nu fie în contact foarte apropiat: clase mai mici, sensuri unidirecţionale în unităţile de învăţământ, ca elevii care vin să nu se întâlnească cu cei care pleacă”, a subliniat expertul.

Radu Ţincu: Un simplu caz pune în pericol întreaga clasă

„Un caz de COVID-19 confirmat într-o clasă poate pune în pericol întreaga clasă, dacă el nu este identificat la timp. Din fericire, copiii nu fac forme grave de COVID-19. Mulţi dintre ei sunt chiar asimptomatici, dar, din nefericire, reprezintă un vector important de transmitere către grupele vulnerabile – bunici, părinţi”, subliniază dr. Ţincu.

Dr. Radu Ţincu: Atenţie la fomele inflamatorii post-COVID la copii!

Dar copiii pot face acele forme inflamatorii post-COVID, care pot apărea până la 3-4 săptămâni după vindecare şi care poate cuprinde mai multe organe.

De aceea, e important ca un copil care a avut COVID să fie în continuare monitorizat la domiciliu sau prin medicul pediatru”, a spus dr. Radu Ţincu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.