Evenimentul ZileiSocialFormularul pe care trebuie să-l completeze părinții pentru a fi de acord cu testarea copiilor la COVID-19

Formularul pe care trebuie să-l completeze părinții pentru a fi de acord cu testarea copiilor la COVID-19

Formularul pe care trebuie să-l completeze părinții pentru a fi de acord cu testarea copiilor la COVID-19
În toată încurcătura generată de începerea anului școlar, în format fizic,  în plină pandemie, autoritățile reușesc cu greu să se pună de acord asupra unei simple foi.

Vorbim despre Formularul pe care trebuie să-l completeze părinții, atunci când copilul acestora va trebui testat împotriva COVID-19, în cazul în care are simptome.

Pentru aceasta prinții trebuie să vină cu acest formular, completat, cu majuscule la școală.

Descarcă formularul de aici: Formular-final-exprimare-consimtamant-testare

Formularul de acord pentru testarea copilului. Potrivit noilor reguli pentru deschiderea școlilor, testarea elevilor pentru depistarea noului coronavirus se va face cu acordul părinților.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunțat că este nevoie ca părinții să-și dea acceptul pentru testarea copiilor la școală.

Pe paginile de internet ale Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii a fost publicat un formular tip pentru exprimarea acordului.

Formularul de acord pentru testarea copilului

„Este necesar, de asemenea, din partea părinţilor să îşi exprime acordul informat cu privire la testare. Va exista pe pagina Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii un formular tip pentru exprimarea acordului pentru testare. Este important, pentru că doar testând putem să păstrăm pe toată lumea în siguranţă”, a afirmat Voiculescu.

Nu sunt necesare adeverinţe medicale de la medicul de familie pentru începerea şcolii

În școli vor exista teste antigen rapide. Ministrul spune că o parte dintre acestea au fost deja distribuite. Alte teste urmează să ajungă la școli în perioada imediat următoare.

„Prin direcţiile de sănătate publică, mai departe către fiecare unitate de învăţământ”, a declarat Voiculescu.

„Am primit mai multe mesaje de la medici de familie cărora le sunt solicitate acum adeverinţe. Nu sunt necesare adeverinţe medicale de la medicul de familie pentru începerea şcolii”, a mai spus Voiculescu.

Ultimele decizii pentru Capitală

„Întrucât incidenţa de infectare pe raza municipiului Bucureşti e situată între 1 şi 3 la mie, începând cu ziua de luni, în scenariul doi, vor începe activităţile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti – preşcolarii, clasele I-IV şi clasele terminale”, a spus prefectul Traian Berbeceanu.

Sorin Cîmpeanu îl contrazice pe Vlad Voiculescu

Însă, Sorin Cîmpeanu a spus că nu a găsit susținerea legală pentru acest act. Nu există un cadru legislativ prin care acel formular să fie cerut de autorități părinților.

„În cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sănătăţii recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale şcolare, atunci când acest lucru este posibil. Testarea este esenţială pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor, pentru sănătatea copiilor şi profesorilor şi pentru binele întregii comunităţi.

Recomandăm părinţilor să aducă din prima zi de şcoală formularul de consimţământ tipărit şi semnat, pentru ca elevii să poată fi testaţi imediat atunci când este nevoie”. A fost anunțul făcut de oficialii de la Ministerul Sănătății.

Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimţământul personal

„În cazul în care există un consimţământ informat şi semnat al părintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceştia vor putea fi testaţi, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale.

Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimţământul personal. Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical şcolar de la nivelul unităţii de învăţământ vor fi raportate către DSP/DSPMB în maxim 24 ore.

Prim-ministrul Florin Cîțu spune că părinții nu trebuie să se prezinte cu formularul la școală

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, că părinţii nu trebuie să se prezinte la şcoală cu un formular completat prin care să-şi dea acordul pentru testarea COVID a copiilor.  Acest lucru se va face doar în cazul în acelor copii care prezintă simptome. Florin Cîțu a adăugat că Ministerul Educaţiei a dat un comunicat pe acest subiect.

 


Accesează: