Vlad Voiculescu nu a avut niciun venit în 2020. Ce arată declarația sa de avere

Vlad Voiculescu nu a avut niciun venit în 2020. Ce arată declarația sa de avere Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vlad Voiculescu este singurul ministru din actualul cabinet care nu a declarat venituri pentru anul 2020. El și-a depus declarația de avere cu întârziere.

Vlad Voiculescu, fără venit în 2020! Este și singurul ministru din actualul cabinet Cîțu care nu a declarat venituri pentru 2020, arată Antena 3.

Și-a publicat declaraţia de avere cu o întârziere de două săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat declaraţia de avere cu o întârziere de două săptămâni. Din documentul datat 4 februarie 2021 reiese că demnitarul USR-PLUS nu a avut niciun venit în anul 2020. Singurele sume evidenţiate în declarație sunt corespunzătoare ultimelor zile din 2020, și i-au revenit pentru activitatea sa ca ministru.

Actualul cabinet Cîțu a fost învestit la finalul lunii decembrie. Finalul de an l-a prins pe Vlad Voiculescu  în calitate de titular al portofoliului sănătăţii. Suma câştigată în decembrie este ceva mai mult de 3000 de lei, o sumă modestă. Ea nu poate să acopere retroactiv nevoile de trai ale unui adult, fie el şi politician, pe un an de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

În declaraţia sa de avere, Voiculescu mai menţionează două terenuri în comuna Brăneşti din judeţul Dâmboviţa. De asemenea, a trecut un spaţiu de producţie de circa 100 de metri pătraţi în aceeaşi localitate.

Ministrul riscă amendă pentru nedepunerea în termen a declaraţiilor de avere şi de interese

Conform declaraţiei sale de avere, ministrul sănătăţii nu are maşină. El a declarat 31 de mii de euro într-un depozit bancar şi aproximativ 53.000 lei într-un cont curent. De asemenea, politicianul a acordat în anul 2018 un împrumut în valoare de 222.000 lei.

Ministrul Sănătăţii a fost ultimul dintre miniştrii Cabinetului Florin Cîţu care şi-a publicat declaraţia de avere. Legea specifică faptul că ar fi trebuit să facă acest lucru în termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcție ori de la data începerii activității. Nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute constituie contravenție. Ea se sancționează cu o amendă cuprinsă între 50 lei și 2.000 lei.