Avertismentul unui medic: Pericol de incendii există în orice spital din România

Avertismentul unui medic: Pericol de incendii există în orice spital din România

Avertismentul unui medic. Radu Țincu a declarat că tragedii ca cele de la Piatra Neamţ şi „Matei Balș” se pot întâmpla oricând în orice spital din România.

Avertismentul unui medic: Pericol de incendii există în orice spital din România. Medicul Radu Țincu a averizat de mai multe ori că spitalele din România sunt în pericol. „Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se poate întâmpla oricând, în oricare alt spital”, spunea medicul după acel incendiu.

Medicul Radu Țincu a dat un avertisment cu privire la spitalele din România

 „Tragedii ca cea de la Piatra Neamț, unde 10 pacienți de la Terapie Intensivă care au decedat, se poate produce oricând. Şi în orice alt spital din țară”, spunea Radu Țincu

„Pericolul acesta există oriunde. Avem o infrastructură mult prea veche. O infrastructură care de foarte mult timp trebuia să fie înlocuită. Sunt spitale care funcționează și funcționau la o anumită capacitate atunci când au fost construite. Această capacitate a fost permanent crescută. Această creștere nu poate fi susținută de infrastructura spitalului”, declara atunci medicul Radu Țincu.

Avertismentul unui medic:  „Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț se poate întâmpla oricând, în oricare alt spital”

Şi ca dovadă astăzi asistăm la o npuă tragedie care s-a petrecut în acestă dimineaţă la Institutul „Matei Balș”. Patru persoane au murit în acestă dimineaţă în urma incendiului izbucnit într-o clădire a Spitalului „Matei Balș”.

Tragedie la „Matei Balș”. Primele ipoteze. Fumatul sau aeroterma?

Potivit unor surse, incendiul din această dimineață de la Institutul Matei Balș ar fi pornit de la o aerotermă aflată într-un salon. O altă teorie, potrivit Antena 3, ar fi că totul ar fi putut porni de la un pacient care a fumat în interiorul spitalului sau de la o siguranță de la sistemul electric.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă la Institutul Matei Balș din București căldura era livrată sub parametri, directorul general adjunct al Termoenergetica a declarat că nu erau probleme.

Andrei Gîtlan a spus că punctul care este în administrarea spitalului nu a avut niciun semnal că ar fi fost funcționare sub parametri acolo. Acum o lună aproximativ a fost ultima intervenție la Matei Balș. A fost o avarie și de atunci nu au mai avut niciun fel de probleme, a declarat directorul Termoenergetica.