Evenimentul Zilei > Politica > Avertismentul lui Tăriceanu: „400.000 de locuri de muncă sunt în pericol”
Avertismentul lui Tăriceanu: „400.000 de locuri de muncă sunt în pericol”

Avertismentul lui Tăriceanu: „400.000 de locuri de muncă sunt în pericol”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu susține că restaurantele trebuie deschise pentru că altfel „400.000 de locuri de muncă în pericol”.

Tăriceanu a postat, miercuri, pe pagina sa de socializare, un mesaj în care critică Guvernul Orban că nu redeschide restaurantele.

„Guvernul Iohannis-Orban se încăpățânează să ne țină pe ultimul loc în Europa. Nu doar la pensii și salarii, dar și deschiderea restaurantelor. Priviți acest tabel și o să vedeți că doar noi am mai rămas cu restaurantele închise. Și asta înseamnă 400.000 de locuri de muncă în pericol.

Un motiv în plus pentru ca acest guvern să plece”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

În legătură cu redeschiderea restaurantelor, premierul a spus că cel mai probabil de la 1 septembrie acestea ar putea fi deschise , dar în anumite condiţii.

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă”, a precizat Ludovic Orban

Premierul a mai spus că există o propunere ca acestea să nu fie deschise peste tot şi anume în zonele unde există un anumit număr de cazuri de COVID-19.

Premierul a adăugat că se analizează şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise.

„Discutăm de posibilitatea reluării activităţii în instituţii de cultură, în teatre, în cinematografe, sigur, cu un set de condiţii: distanţare, portul măştii, dezinfectare şi alte posibile soluţii pentru reducerea riscului de răspândire”, a afirmat Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat bilanțul pandemiei de coronavirus pentru miercuri, 26 august. Astfel, în ultimele 24 de ore, 54 de români au murit după ce au fost infectați cu coronavirus.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.256 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 572 sunt cazuri pozitive la retestare.