Alexandru Rafila lansează un avertisment dur pentru toți românii. Acesta ne informează pe toți că numărul de cazuri de coronavirus din România a crescut din nou.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susține că Guvernul trebuie să-și asume decizia de a prelungi sau nu starea de alertă.

„În opinia mea, trebuie păstrată o pârghie administrativă care să poată să facă faţă unei urgenţe de sănătate publică. Noi ne găsim într-o urgenţă de sănătate publică la nivel global, iar în România, cu siguranţă, nu putem spune că am încheiat problema legată de pandemia cu noul coronavirus.

Vedeţi că numărul de cazuri a crescut uşor în ultima perioadă şi pe măsură ce creşte intensitatea activităţilor sociale, economice, ne putem aştepta ca lucrurile să evolueze în două direcții”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila este de părere că fiecare cetățean joacă un rol important în prevenirea răspândirii virusului chinezesc care ne-a „închis” țara timp de 2 luni.

„Eu cred că dincolo de toată discuţia aceasta legată de starea de alertă (…), ceea ce aş face eu şi vă sfătuiesc să faceţi şi dumneavoastră (…) este să respectaţi cele câteva măsuri (…). Deci trebuie să stăm la un metru şi jumătate unul de celălalt, trebuie în spaţii închise şi în mijloace de transport în comun să utilizăm masca şi trebuie să ne spălăm pe mâini sau să utilizăm dezinfectant pentru mâini.

Dacă lucrul ăsta ne intră în obişnuinţă, alături de evitarea aglomeraţiei, cred că o să putem să trecem cu bine prin această perioadă. Nu sunt lucruri foarte complicate şi dacă le respectăm, indiferent de modul în care or să evolueze lucrurile în plan politic, în plan administrativ, putem să avem o centură de siguranţă”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Grupul de Comunicare Strategică anunță, potrivit ultimelor informații oferite de INSP, un număr de 21.182 de noi cazuri de infectări cu virusul COVID-19, joi, 11 iunie. Iar bilanțul total al deceselor este de 1.369.