Evenimentul Zilei > International > Avertisment pentru Iran. SUA trimit mii de soldați în Arabia Saudită
Avertisment pentru Iran. SUA trimit mii de soldați în Arabia Saudită

Avertisment pentru Iran. SUA trimit mii de soldați în Arabia Saudită

Șeful Pentagonului a autorizat „desfășurarea de forțe americane” în Arabia Saudită.

După întăririle trimise în Orientul Mijlociu în luna mai, atunci după anunțul trimiterii în Arabia Saudită a unei baterii de apărare aeriană Patriot PAC-3 și a patru radare 3D Sentinel 3D, după atacul asupra a două instalații petroliere saudite din septembrie, Statele Unite au anunțat că vor continua să își consolideze poziția militară în regiune.

Și asta, în urma presupusului atac al unui petrolier iranian la aproximativ șaizeci de mile de portul Arabiei Saudite Jeddah, în Marea Roșie.

La 11 octombrie, Pentagonul a informat, prin vocea secretarului Apărării, Mark Esper, că a autorizat „desfășurarea de forțe americane suplimentare” în Arabia Saudită.

„Cu celelalte implementări, acestea reprezintă încă 3.000 de soldați suplimentari cu misiuni prelungite sau autorizate în ultima lună”, a adăugat el, citat de Opex 360.

Tot potrivit Pentagonului, prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, care este și ministrul Apărării, a fost informat despre deciziile americanilor în dimineața zilei de 11 octombrie.

Ulterior, Mark Esper a criticat din nou Iranul, denunțând „atitudinea sa rău intenționată”, precum și „campania sa de destabilizare a Orientului Mijlociu și de perturbare a economiei globale”.

Iranul este acuzat de Statele Unite că se află în spatele sabotajului a șase tancuri petroliere care navigau în vecinătatea strâmtoarei Hormuz (4 în mai și 2 în iunie) și că a atacat instalațiile companiei petroliere saudite Aramco.

„ Nu loviți un alt stat suveran, nu amenințați interesele SUA și forțele americane sau vom răspunde ”, a spus Mark Esper. „Nu confundați reținerea noastră cu slăbiciunea, deoarece veți regreta”, a insistat el, adresându-se Teheranului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: