Avertisment dur al medicilor! Ce este total interzis de Sărbători? Mesele bogate, dăunătoare pentru sănătate
- Nicolae Comănescu
- 26 aprilie 2022, 08:23
Organismul este suprasolicitat atunci când consumăm mâncare din belșug, mai ales în această perioadă a sărbătorilor. Riscurile sunt foarte mari pentru sănătate, după cum a avertizat medicul Vlad Ciurea.
Mâncatul în exces poate să creeze multe probleme pentru organism. Prof. dr. Vlad Ciurea a atras atenția că, atunci când mâncăm prea mult avem nevoie de odihnă, lucru care ne face să nu mai fim atât de productivi.
Mâncatul în exces poate să pună mari probleme organismului
”Toate posturile sunt o purificare, regimurile cum ar fi fastingul (post intermitent) recomandăm. Noi, doctorii, recomandăm pacienților după o operație să țină regim. Regimul din post face foarte bine organismului.
Mâncarea are toxine și să ne purificăm în spirit, vorbă și în mâncare. E bine să ținem post măcar miercurea și vinerea. Recomand să mâncăm alimente mai ușoare, să renunțăm din când în când la carne și la preparate grele” a spus Vlad Ciurea la Antena 3.
„În limbajul nostru se spune ”big belly no brain”, pâinea se umflă în burtă și nu mai poți să gândești. Populațiile sudice din Europa au siestă, nu poți să îi condamni pentru că trăiesc foarte bine.
Trebuie să avem o alimentație bună, corectă și cât mai multă apă. Pledez pentru multă apă și mai ales pentru apă alcalină, contează foarte mult pentru că schimbă PH-ul. Contează aerul curat, raza de lumină, rugăciunea, alimentația ușoară, contează gândirea optimistă.
Totul în creierul nostru se desfășoară între cei doi poli: optimism și pesimism. Prin structura noastră noi trebuie să influențăm ce gândim, mai ales în această săptămână sfântă, să gândim cât mai optimist, optimist în totalitate, să ne apropiem de cei din familie, de cei dragi și să ajutăm”, a mai afirmat prof. dr. Vlad Ciurea.
Un studiu alarmant ce a vizat consumul de carne roșie
Altfel, Departamentul de Nutriție al Școlii de Sănătate Publică de la Universitatea Harvard a derulat un studiu de mare amploare care a vizat legătura dintre consumul de carne roșie și cancerul de colon sau de rect.
O echipă de cercetători a identificat într-adevăr un astfel de legătură în apariția tumorile colorectale la persoanele care au declarat că au avut o dietă bogată în carne roșie și procesată. Apariția cancerului colorectal a fost cauzată de compuși specifici care sunt produși în organism după consumul de carne roșie.
Cercetătorii pot studia acum aceste tipare pentru a depista originile mutațiilor care au dus la formarea unei tumori. Descoperirea semnăturii mutaționale a ADN-ului uman a fost asociată consumului de carne roșie și procesată ”implică și mai mult” dieta în dezvoltarea cancerului colorectal, a declarat Marios Giannakis cercetător la Harvard Medical School.