Evenimentul Zilei > Actualitate > Avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății. Dacă nu se iau măsuri, vine dezastrul
Avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății. Dacă nu se iau măsuri, vine dezastrul

Avertisment de la Organizația Mondială a Sănătății. Dacă nu se iau măsuri, vine dezastrul

Un anunț alarmist a fost făcut din direcția unei entități care supraveghează pandemia.

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de situația pandemiei de coronavirus. Oficialii cred că multe țări se îndreaptă către o direcție greșită și ar trebui să ia măsuri drastice pentru ca numărul de cazuri să se reducă. Avertismentul a fost lansat de Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, cel care i-a acuzat pe liderii diferitelor țări că transmit mesaje contradictorii.

„Aş vrea să spun direct: prea multe ţări se îndreaptă în direcţia greşită, virusul rămâne inamicul public numărul unu. Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul esenţial al oricărui răspuns: încrederea”, a afirmat oficialul de la Organizația Mondială a Sănătății.

El și-a întărit îngrijoarea și a spus că „Dacă principiile elementare nu sunt urmate, această pandemie nu va putea merge decât într-o singură direcţie: din rău în mai rău”. Pe de altă parte, Tedros Adhanom Ghebreyesus anunță că starea de normalitate nu va reveni prea curând la nivel mondial. „Există multe motive de îngrijorare legate de revenirea la vechea normalitate într-un viitor previzibil.”

Un subiect care a făcut vâlvă în această perioadă este legat de retragerea Statelor Unite ale Americii din OMS. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a precizat că nu a primit o notificare în acest sens. Americanii sunt foc și pară pe cei de la OMS, pe care i-au acuzat că „s-au făcut preș” în fața Chinei.

„China are controlul total asupra Organizației Mondiale a Sănătății, deși plătește doar 40 de milioane de dolari pe an. Pentru că au eșuat în a face reformele cerute și de care era mare nevoie, vom încheia relația noastră cu Organizația Mondială a Sănătății și vom redirecționa fondurile către alte nevoi urgente globale de sănătate”, a tunat președintele SUA, Donald Trump.

Conform rapoartelor, până luni, 13 iulie, la nivel mondial au fost înregistrate 12.977.429 de cazuri de coronavirus. Dintre acestea, 570.259 sunt decese, iar 7.154.492 sunt vindecări.