Omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, icepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost arestat după ce DNA l-a prins în flagrant în biroul său primind mită, 20.000 de lei, suma reprezentând o nouă tranşă din ceea ce reprezenta 10% din valoarea unor contracte de întreţinere şi deszăpezire de drumuri.

După ce instanța a menținut solicitarea DNA de menținere a arestului preventive pe 30 de zile, și după ce și Cosmin Ghiorghioni, nepotul omului lui Frunzăverde a ajuns și el în arest, cei doi s-au ales cu averile sechestrate. Sechestrul asigurator a fpst solicitat de anchetatporii DNA.

Latifundiarul Ghorghioni a făcut avere din șpăgi

În vârstă de 63 de ani, liberalul Ionesie Ghiorghioni se poate lăuda cu o avere fabuloasă. Fostul sortator de cherestea, care și-a început cariera politică în 1995, în Partidul Democrat, a ajuns un adevărat boier. Deține, potrivit declarației de avere, 210 hectare de pădure în Băuțar și Bucova și alte 10,5 hectare intravilan, în aceleași localități. În Bucova are o casă de 75 mp și o vilă de 120 mp, iar în Oțelul Roșu mai deține și un apartament de 82 mp. Ionesie Ghiorghioni conduce o limuzină Mercedes Clasa E și e acționar unic la SCFag Montana SRL, deținând și 50% din pachetul de acțiuni al SC Piatra SRL.

Ca să se asigure de clemanța divină pentru ilegalitățile comise, Ghoorghioni  a ctitorit un schit orthodox la Bucova, iar alături i-au mai crescut două vile.

De numele lui Ionesie Ghiorghioni, considerat unul dintre cei mai controversați oameni politici din județ, sunt legate mai multe scandaluri și dosare penale. Sute de localnici din Bucova, membri în Composesoratul Bucova ( ocol silvic privat, condus de vicepreședintele CJ Caraș-Severin) l-au dat în judecată pentru tăieri ilegale de pădure, în urma cărora și-a îngroșat averea. Sunt de notorietate scandalurile  cu Iancu Simi, primarul din Oțelu Roșu, care l-a numit ”bulangiu politic”.