Evenimentul Zilei > Justitie > AVEREA unui PROCUROR întrece orice IMAGINAŢIE. Ce posedă acesta?
AVEREA unui PROCUROR întrece orice IMAGINAŢIE. Ce posedă acesta?

AVEREA unui PROCUROR întrece orice IMAGINAŢIE. Ce posedă acesta?

Procurorul Niță, care l-a internat la Psihiatrie pe cel care l-a scuipat pe Băsescu, s-a îmbogățit suspect. Apartamentul este de la un interlop.

Procurorul Teodor Niţă nu este nimeni altul decât cel care l-a internat la psihiatrie pe bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu. Acesta a s-a îmbogăţit peste noapte.

Posedă o vilă de peste 500 mp, primită teoretic de la socrii acestuia, care nu îşi permiteau o astfel de investiţie. Copiii acestuia au cumpărat un apartament de la interlopul constănțean Stila Goșu, condamnat în 2011 pentru lipsire de libertate.

În iulie 2002, soții Niță au donat terenul lui Ion Marinescu, tatăl judecătoarei Anca Jeanina Niță și socrul procurorului Teodor Niță. Ion Marinescu a fost secretarul Primăriei Corbu, din județul Constanța. Valoarea terenului a fost evaluată în acel an la suma de 25.000.000 lei

La scurt timp după ce a primit terenul prin donație, Ion Marinescu a obținut autorizația de construcție și a început lucrările la o vilă cu o suprafață totală de 527 metri pătrați.

Vila impunătoare, cu tot cu terenul aferent, a ajuns în posesia familiei Niță în martie 2006.

O altă proprietate care figurează, în documente, pe numele soacrei procurorului Teodor Niță este un apartament de două camere în cartierul „Clăbucet Residence“ din Predeal, la baza pârtiei Clăbucet. Complexul rezidențial a fost dezvoltat de firma Italiana Edilizia 2000 SRL. Lucrările au fost finalizate în anul 2012. Valoarea apartamentului cumpărat pe numele Joiței Marinescu a fost de 70.000 euro.

Reprezentantul firmei Italiana Edilizia 2000, Laurențiu Cujba, a precizat pentru RL că apartamentul a fost cumpărat de soacra procurorului Niță. Însă procurorul Niță vine destul de des la apartament. „Într-adevăr, vine. Nu pot să spun că vine săptămânal. Eu cu dânsa (soacra – n.r.) m-am întâlnit, cu dânsa am fost la bancă și la notar. Nu mă interesează cine vine acolo. Mă întrebați prea multe“, a menționat Cujba.