Evenimentul Zilei > EVZ Special > Angelina Jolie, Salma Hayek și fotbalistul Mbappé sunt solidari cu victimele din Beirut
Angelina Jolie, Salma Hayek și fotbalistul Mbappé sunt solidari cu victimele din Beirut

Angelina Jolie, Salma Hayek și fotbalistul Mbappé sunt solidari cu victimele din Beirut

După catastrofa care a devastat marți capitala libaneză, Beirut, personalități din întreaga lume, printre care se numără starurile americane Angelina Jolie și Salma Hayek, cântărețul Mika sau fotbalistul francez Kylian Mbappé, își exprimă solidaritatea cu libanezii pe rețelele sociale.

Cele două explozii catastrofale din portul Beirutului de marti, 5 august, care s-au soldat cu cel puțin 100 de morți și mii de răniți, conform Crucii roșii libaneze, au sensibilizat personalități din lumea întreagă, de la actori, muzicieni sau sportivi până la jurnaliști.

Scenele post-apocaliptice din Beirut au impresionat artiștii, care dau voce îngrijorării lor. Marți seară, cântărețul Mika, născut chiar la Beirut, a declarat pe contul său de Twitter că inima sa este alături de libanezi. „Privesc și citesc cu neliniște, tristețe și oroare evenimentele. Ceea ce s-a produs, viețile rănite sau pierdute pe vecie îmi frâng inima. Nu știm încă ce s-a întâmplat cu adevărat, însă suferința este atroce”.

Adorată de americani, Angelina Jolie, cunoscută pentru acțiunile sale umanitare și ambasadoare ONU, a vizitat până acum de mai multe ori Libanul în sprijinul unor cauze umanitare, în special pentru a da ajutor refugiaților sirieni. Ea a publicat, pe contul său de Instagram, un clip video al incendiului, în cadrul căruia se poate auzi deflagrația provocată de una dintre exploziile de marți. „Rugați-vă pentru Liban”, a scris ea în dreptul postării.

Foarte marcată de calamitate a fost o altă vedetă a Cetății Filmului, Salma Hayek, ea însăși de origine libaneză, care a declarat pe contul de Instagram că are „inima frântă”. „Astăzi, două explozii au devastat capitala Libanului, care era deja devastată. Am inima frântă gândindu-mă la toate persoanele care și-au pierdut apropiații și care se află în acele zone afectate din Beirutul meu mult iubit”, scrie Salma Hayek.

Și sportivii de renume mondial și-au exprimat compasiunea pentru victimele din Liban, printre aceștia numărându-se fotbalistul francez Kylian Mbappé. „Toate rugăciunile mele se îndreaptă acum spre victimele acestei explozii”, a scris vedeta pe contul de Twitter.

Jurnalista franco-libaneză Léa Salamé, foarte influentă în Franța, a reacționat la rândul său, târziu în noapte, pe contul de Twitter, declarându-se „devastată de scenele de haos din capitala libaneză”, potrivit https://www.france24.com/fr/20200805-explosions-%C3%A0-beyrouth-sur-les-r%C3%A9seaux-sociaux-les-stars-expriment-leur-soutien-au-liban .