Evenimentul Zilei > Economie > Autostrada Sibiu-Pitești, GAURĂ NEAGRĂ pentru banii STATULUI. Încă 3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate
Autostrada Sibiu-Pitești, GAURĂ NEAGRĂ pentru banii STATULUI. Încă 3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate

Autostrada Sibiu-Pitești, GAURĂ NEAGRĂ pentru banii STATULUI. Încă 3 milioane de euro pentru studiul de fezabilitate

Autostrada Sibiu-Pitești este o gaură neagră pentru banii statului român. Pentru actualizarea studiului de fezabilitate, România ar trebui să mai plătească sume enorme, după ce asocierea Spea Ingineria Europea (Italia) și Tecnic Consulting Engeneering România nu au reușit să facă testele, cu suma primită inițiat, de 6.5 milioane de euro.

Prețul de 6.5 milioane de euro oferit la început pare că a fost prea mic pentru a realizarea testelor de fezabilitate în cazul loturilor 2,3 și 4, unde sunt zone muntoase, arată Economica. Prețul respectiv era cu o treime mai mic decât cel estimat de CNADNR, de aproape 10 milioane de euro, și de patru ori mai mic față de cel preconizat de JASPERS, de 30 de milioane de euro (JASPERS– organism de consultanță al Comisiei Europene și Băncii Europene de Investiții).

Astfel, CNADNR ar putea aproba o suplimentare de 2,3 milioane de euro pentru actualizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Pitești.

„Sunt loturi cu multe zone greu accesibile. Eu știau care e situația când au licitat, dar au mers pe principiul că va fi același traseu ca în 2008, când a mai făcut IPTANA un studiu”, a spus Alin Goga, consilier juridic în cadrul companiei și membru al grupului de inițiativă pentru restructurarea și reprofesionalizarea CNADNR.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: