Evenimentul Zilei > Social > Adevărul despre Autostrada A1. E dezastru…
Adevărul despre Autostrada A1. E dezastru…

Adevărul despre Autostrada A1. E dezastru…

La finalul săptămânii trecute, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  a decis restricționarea circulației pe autostrada Sebeș - Sibiu (A1). Motivul, tasarea într-o zonă cu probleme deja cunoscute în județul Sibiu. 

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR descrie situația drept „un șir fără probleme”.

„E vechea problemă cu șoseaua scufundată, demolată. Practic, acolo, în 2015 au apărut nilște fisuri. Și-a pierdut stabilitatea zona. Noi am început cu forțe proprii să reparăm, am reparat o bucată, dar acea bucată de autostradă cade permanent, pentru că din start, s-au folosit materiale proaste, tehnologiile nu au fost respectate, deci e un șir de probleme”, a declarat Alin Șerbănescu, în exclusivitate pentru EVZ.

Reprezentantul CNAIR au dezvăluit că problema nu poate fi rezolvată definitiv prea curând. Lucrurile vor fi rezolvate abia după ce se va realiza o expertiză.

„Am scos la licitație niște expertize, dar nu s-a prezentat nimeni, deci nu avem o expertiză care să ne arate ce se întâmplă acolo și din acest motiv, o monitorizăm perfect și când apar probleme, intervenim punctual. Apar în fiecare am astfel de probleme, din 2015”.

„Experții nu prea se bagă peste constructori mari, dar va trebui să găsim o soluție. Nu se face o peticeală, ci se intervine permanent, în funcție de gravitatea problemei. De exemplu acum, a apărut fisura aia, s-a colmatat fisura aia, s-a făcut planeitatea, o lucrare provizorie. În primăvară o să intervenim mai bine. Probabil că o să refacem stratul de balast. O să se lucreze și la șanțuri, dar în baza unei expertize, ulterior apariției problemei, nu înainte”, a completat purtătorul de cuvând al CNAIR.