Autostrada de centură a Capitalei prinde contur: Lucrările pe șantierul lotului 3 au ajuns la 63%

Autostrada de centură a Capitalei prinde contur: Lucrările pe șantierul lotului 3 au ajuns la 63% Noi informații despre Autostrada Bucureștiului A0. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Autostrada de centură a Capitalei prinde contur. Anunțul a fost făcut de șeful CNAIR, Cristian Pistol. Acesta spune că antreprenorul grec a început montarea grinzilor pe pasajul de pe A0 Sud.

Autostrada de centură a Capitalei prinde contur

Cristina Pistol a anunțat că stadiul fizic al lucrărilor pe şantierul lotului 3 al Autostrăzii de centură a Capitalei a ajuns la 63 %. Mai mult, acesta spune că „antreprenorul grec a dat asigurări că va finaliza construcţia pe cei 17,96 km anul acesta”, fără să precizeze o dată anume.

„Stadiul fizic al lucrărilor pe şantierul lotului 3 al Autostrăzii de centură a Capitalei a ajuns la 63 %”, anunţă directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere Cristian Pistol.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi textAutostrada de centură a Capitalei prinde contur. Siursa foto: Cristian Pistol/Facebook

Ne puteți urmări și pe Google News

Se montează grinzile pe pasajul de pe A0 Sud

Cristian Pistol vine cu noi detalii despre Autostrada de centură a Capitalei care se apropie cu pași repezi de finalizare. Șeful CNAIR a mai subliniat faptul că Aktor SA montează grinzile pe pasajul de pe A0 Sud, care supratraversează A1 Autostrada București - Piteşti).

„Constructorul grec (Aktor SA) continuă montarea grinzilor pe pasajul de pe A0 Sud, care supratraversează A1 Autostrada București - Piteşti). În această fază sunt montate tablierele metalice ale părţii centrale a pasajului construit pe lotul 3 (Bragadiru - Joiţa) al semi-inelului sudic al Autostrăzii de centură a Capitalei”, a mai anunțat Cristian Pistol.

Ar putea fi o imagine cu 8 persoane şi textAutostrada de centură a Capitalei prinde contur. Siursa foto: Cristian Pistol/Facebook

Autostrada se va finaliza în 2024

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, a mai spus că „pe secţiunile din capetele acestui pasaj grinzile au fost deja montate în urmă cu aproximativ 3 săptămâni”.

„Stadiul fizic al lucrărilor pe şantierul lotului 3 a ajuns la 63 %, iar antreprenorul a dat asigurări că va finaliza construcţia pe cei 17,96 km anul acesta (2024)”, a explicat  şeful CNAIR într-o postare pe Facebook.

Șeful CNAIR a mai anunțat că încep primele lucrări pe secțiunea 2 Boița - Cornetu, a autostrăzii Sibiu - Pitești (A1). Printre obiectivele care vor fi construite pe traseu se numără și viaductul de la km 13+181, care va avea o lungime de 650 m. Lungimea secțiunii 2 este de 31,33 km, iar construcția trebuie finalizată în anul 2028. Valoarea întregului contract, finanțat prin PT, este de 4,25 miliarde de lei (fără TVA).