Se deschide circulația pe lotul 2 din Autostrada de Centură București

Se deschide circulația pe lotul 2 din Autostrada de Centură București Poliția Rutieră nu aprobă deschiderea sectoarelor de drum care nu sunt echipate cu garduri de protecți Sursa Foto: Arhiva EVZ

Circulaţia pe o porțiune din Autostrada de Centură Bucureşti (A0) Nord se deschide astăzi, 29 noiembrie. Șoferii vor avea acces doar pe 10 km din acest tronson.

Circulaţia pe o porțiune din Autostrada de Centură Bucureşti se deschide astăzi. Șoferii vor avea acces pe o bucată din lotul 2 al acesteia.

Autostrada de Centură Bucureşti, deschisă

Porțiunea face legătură între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti - Ploieşti). Autostrada de Centură Bucureşti Se deschide miercuri, începând cu ora 15:00. De atunci, șoferii vor avea acces doar pe o bucată de 10 km din totalul acesteia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că Autostrada de Centură Bucureşti se deschide, conform planurilor anunțate luna trecută.

„Mâine, de la ora 15:00, se deschide circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti - Ploieşti). Din cei 19 km finalizaţi, se va circula momentan pe aproximativ 10 km.”, a anunțat Cristian Pistol, șeful CNAIR.

Promisiuni pentru anul viitor

Conform planurilor, anul viitor va fi inaugurată și porțiunea care asigură legătura cu lotul 3.

„Anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulaţia va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 şi DN2 pe 21 de km", a scris Pistol, pe pagina personală de Facebook.

Lucrările pentru lotul 2 din Autostrada de Centură Bucuresti A0 Nord au început în vara anului trecut. Oficialii CNAIR promiteau în august 2022 că șoferii vor putea circula în câteva luni pe o porțiune din lotul respectiv. Contrar așteptărilor, lucrarea a fost finalizată cu 6 luni mai devreme, față de termenul specificat inițial.

Șeful CNAIR a anunțat că deschiderea va fi lipsită de „festivisme ”.

„Deschiderea circulaţiei va avea loc, aşa cum v-am obişnuit, fără festivisme”, a adăugat Pistol.

Vestea așteptată de șoferi. Prima porțiune din Autostrada de Centură București, dată în folosință

Autostrada de Centură Bucuresti 2. Sursa foto: Facebook \ Cristian Pistol, șef CNAIR

Teste de rezistență pe Autostrada de Centură București

Circulația pe întreaga suprafață a Autostrăzii Bucureștiului ar urma să fie finalizată în 2025. Lucrările nu au început însă și pentru lotul 3 al A0 Nord. La începutul acestui an a fost semnat contractul de execuție.

Șoferii vor avea însă acces pe o porțiune din lotul 2 din Autostrada de Centură București. În ultimele săptămâni au fost derulate mai multe teste de rezistență pe această porțiune. În urma rezultatelor acestora autoritățile au luat decizia să deschidă 10 km din lotul 2.