Autorul atentatului cu borcan exploziv din Sintești, găsit după șapte luni

Autorul atentatului cu borcan exploziv din Sintești, găsit după șapte luni Sursa foto:INQUAM_Photos

Polițiștii l-au identificat pe bărbatul care a montat un dispozitiv exploziv pe gardul unui personaj controversat din comuna Sintești. Bomba artizanală, un borcan ce urma să explodeze în momentul în care cineva deschidea poarta, a fost descoperită la câteva zile după Anul Nou. Persoana identificată, un cetățean sârb, a vrut să se răzbune pe individul din Sintești deoarece l-a înșelat cu 200.000 de lei.

În vreme ce românii își reveneau după vacanța de Anul Nou, în primele zile din ianuarie, polițiștii și geniștii erau solicitați la o intervenție în comuna Sintești. Un controversat om de afaceri reclama faptul că în poarta sa, persoane necunoscute, i-au montat o bombă artizanală.

Echipele de intervenție care au ajuns la fața locului au descoperit un astfel de dispozitiv, improvizat, ca o grenadă artizanală, într-un borcan în care au fost puse mai multe cuie. Explozia ar fi trebuit să se declanșeze în momentul în care cineva ar fi încercat să deschidă poarta gospodăriei.

Din monitorizarea imagnilor surprinse pe camerele de supraveghere, polițiștii au descoperit că bomba a fost montată de un bărbat. Calitatea imaginilor și faptul că acesta se proteja, i-a împiedicat să-l identifice pec el în cauză. Au reușit să o facă, ulterior, după mai multe discuții cu cel vizat de explozie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atentat pentru o datorie de 200.000 de lei

Astfel, lucrătorii din cadrul Poliției Române au stabilit că autorul tentativei de atentat este un cetățean sârb. Ei au mai aflat că între acesta și cel vizat exista un conflict din cauza unei datorii de 200 de mii de lei.

La interogatorii, el a recunoscut că a luat bani de la cetățeanul sârb, 200 de mii de lei, și a refuzat să-i restituie. Realizând că nu-și va mai recupera banii, sârbul a încercat să-l determine să-i achite împrumutul prin mesaje de amenințare. Văzând că amenințările nu dau roade, el a încercat să se răzbune.

Individul a mai relatat, la anchetă, că nu a fost prima oară când sârbul a încercat să-l intimedeze astfel, ca să-și recupereze banii. Anterior, acesta i-ar fi aruncat în curte o butelie cu gazul deschis, în ideea că va exploda.

Poliția l-a identificat pe autorul atentatului cu borcanul exploziv de la Sintești

Poliția l-a identificat pe autorul atentatului cu borcanul exploziv de la Sintești. Sursa foto: Amator

Implicat mafia deșeurilor din Sintești

Individul din Sintești este un fost bulibașă, implicat în afaceri cu deșeuri poluante. Acesta achiziționa cantități uriașe de anvelope uzate pe care le incendia pe câmpurile din împrejurimi, în condițiile, poluând mediul înconjurător. Conform anchetatorilor, fostul bulibașă face obiectul unui proces în care ar fi primit, deja, o condamnare de 11 ani cu închisoare. El a fost acuzat, conform polițiștilor citați de Gândul, de mai multe persoane, de înșelătorie.

Pe de altă parte, după ce au probat că bărbatul surprins de camerele de supraveghere este Dragan Gavrilovic, în vârstă de 60 de ani, polițiștii au încercat să dea de urma sa. Acesta se află în Serbia, iar șansele să fie extrădat sunt minime.

Surse judiciare au relatat că sârbul nu a fost încadrat la acte de terorism, ci doar la șantaj, având în vedere împrejurările în care a apelat la acest gest, Mai mult, dispozitivul pe care l-a construit nu ar fi explodat, sunt de părere specialiștii geniști. Dosarul său a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, iar procurorii au cerut arestarea în lipsă a sârbului. Pe numele bărbatului a fost emis un mandat internațional de arestare în lipsă, după ce s-a stabilit, cu certitudine, că a părăsit România.