Alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Au intervenit echipajele de specialitate pentru a verifica zona

Alertă cu bombă la Curtea de Apel București. Au intervenit echipajele de specialitate pentru a verifica zona Curtea de Apel București. Sursa foto: EVZ

Este alertă cu bombă la Curtea de Apel din București, iar toată clădirea a fost evacuată după ce a fost dată alarma.

La Curtea de Apel din București au intervenit imediat echipajele de specialitate, care încearcă acum să vadă dacă alerta este sau nu una falsă. Alarma a fost dată printr-un e-mail trimis la instituție.

În momentul de față este o desfășurare de forțe, la fața locului ajungând autospeciale de la SRI, jandarmerie și pompieri. Zona este securizată, iar cei de la SRI și pirotehniștii continuă verificările. Fiecare încăpere în parte este luată și controlată pentru a se asigura că totul este în ordine, potrivit informațiilor digi24.

O nouă alertă cu bombă la Curtea de Apel București

Anul trecut, pe 26 ianuarie 2022, o altă alertă cu bombă a fost dată tot la Curtea de Apel din București, după ce o persoană a sunat de dimineaţă la numărul de urgenţă 112 și a declarat prezența unei bombe în instituție. Clădirea a fost evacuată, iar traficul din zonă a fost restricţionat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În această dimineaţă, prin apel la 112, o persoană a anunţat existenţa unui dispozitiv exploziv în incinta Curţii de Apel Bucureşti. A fost evacuată clădirea, iar specialiştii pirotehnicieni efectuează verificări. Pentru a facilita intervenţia, au fost aplicate restricţii de trafic în zonă”, a anunțat atunci Poliţia Capitalei.

În cele din urmă, alerta cu bombă a fost declarată falsă, după ce activitatea instanței a fost suspendată timp de trei ore. Sute de judecători, procurori, grefieri și justițiabili care erau în clădire au fost evacuați, pentru ca pirotehniştii să intervină rapid,

Întâmplarea face ca în aceeași perioadă din 2021 să fie dată o nouă alertă cu bomba la cea mai mare instanță din Capitală. Și aceea s-a dovedit a fi falsă. Atunci, sălile de judecată au fost golite, inclusiv cea în care erau în plină desfășurare dezbaterile finale într-un dosar de corupție al fostului ministru Elena Udrea.

Jandarmul a intrat în sala de judecată în care era dezbătut dosarul legat de finanțarea campaniei prezidențiale din anul 2009. Judecătorul a dispus ca toată lumea să iasă din sală, potrivit digi24.ro.