Alcoolul l-a lăsat pe Ilie Năstase fără permis. Curtea de Apel București îl consideră „un exemplu negativ”

Alcoolul l-a lăsat pe Ilie Năstase fără permis. Curtea de Apel București îl consideră „un exemplu negativ” Sursa foto: Dreamstime.com

Ilie Năstase nu a învățat din greșeli și a fost prins, din nou, la volan sub influența băuturilor alcoolice. De data aceasta, fostul tenismen a rămas fără permisul de conducere.

Ilie Năstase a rămas fără permis pentru 90 de zile, după ce a fost prins din nou la volan sub influența băuturilor alcoolice. Nu este pentru prima dată când fostul tenismen are probleme cu legea.

Acesta avea o alcoolemie relativ redusă, de 0,22, dar polițiștii nu l-au mai iertat, mai ales pentru că era la a doua abatere. Legea spune că șoferul se alege cu dosar penal de la o alcoolemie de 0,80.

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, a spus poliția.

Prima abatere a lui Ilie Năstase

În iulie 2019, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv pe Ilie Năstase 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru că a condus sub influența alcoolului. Timp de doi ani, Ilie Năstase nu a avut voie să conducă deloc. Chiar dacă pedeapsea trebuia să fie mai mare, judecătorii au luat în calcul și beneficiile pe care fostul tenismen le-a adus României.

La ultimul termen din proces, care a avut loc în iunie 2019, Ilie Năstase a declarat că regretă tot ce a făcut și că nu se va mai repeta. ,,Regret faptele (…) până la 35 de ani nu am consumat alcool”, a spus fostul jucător de tenis. Avocata sa a cerut reducerea pedepsei de 9 luni și 10 zile, primită în primă instanţă.

La momentul respectiv, Curtea de Apel Bucureşti a fost de acord cu Judecătoria Sectorului 1 şi a ținut cont de “impactul pe care cariera sa l-a avut în promovarea României în lume”. Cu toate astea, judecătorii au precizat că orice persoană poate ajunge un exemplu negativ foarte ușor.

„Se impune însă a se atrage atenția inculpatului cu privire la faptul că toate faptele pozitive care-l pun într-o lumină bună în ochii societăț ii românești și nu numai, realizate de aceasta în aproape o viață, pot fi lesne uitate în măsura în care acesta va continua să săvârşească fapte antisociale, putându-se transforma ușor într-un exemplu negativ”, nota CAB în 2019, potrivit G4media.