Evenimentul Zilei > Social > Foarte mulți șoferi din România își vor pierde permisul de conducere. Ce trebuie să facă în viitorul apropiat
Foarte mulți șoferi din România își vor pierde permisul de conducere. Ce trebuie să facă în viitorul apropiat

Foarte mulți șoferi din România își vor pierde permisul de conducere. Ce trebuie să facă în viitorul apropiat

Permisul de conducere a 450.000 de români va expira în următoarele luni, dar șoferii vor avea ocazia să-l schimbe în timp util. Ministerul Afacerilor Interne(MAI) a explicat ce documente trebuie să aducă aceștia.

Peste 450.000 de români se vor trezi cu permisul de conducere expirat în următoarele luni, arată o analiză efectuată de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

MAI atrage atenția celor care au permisul de conducere emis în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 că documentul va expira, potrivit unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)”, a anunță Ministerul Afacerilor Interne.

Șoferii sunt rugați să își schimbe permisul de conducere înainte de expirarea valabilității administrative pentru a nu se produce cozi uriașe la ghișee.

Ce trebuie să facă șoferii

Pentru preschimbarea permisului, trebuie parcurși câțiva pași:

– programarea online pe site-ul www.drpciv.ro
– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)

permis de conducere
Sursa: Dreamstime.com

– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei)
– prezentarea la sediu conform programării

Mesajul MAI

„Prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat al Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă. Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat”, se arată într-un comunicat al MAI.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: