Autobuze electrice la Piatra Neamț. Cât costă cele 28 de vehicule

Autobuze electrice la Piatra Neamț. Cât costă cele 28 de vehicule

Tot mai multe primării din România cumpără vehicule electrice pentru transportul în comun din orașe. De această dată, Piatra Neamț intră pe lista orașelor cu transport ecologic.

Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ va cumpăra 28 de autobuze electrice şi tot atâtea staţii de încărcare pentru aceste vehicule, în cadrul unui proiect în valoare de 58 milioane lei, finanţat prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Proiectul derulat de Consiliul Județean Neamţ, în parteneriat cu administraţia publică locală din municipiul Piatra-Neamţ este complementar altuiproiect destinat orașului, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cu alte două consilii judeţene din ţară, prin POR 2014-2020.

Prin intermediul acestui al doilea program vor fi achiziţionate alte 41 de autobuze electrice, însoţite de 12 staţii de încărcare rapidă şi 41 de staţii de încărcare lentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, a declarat că proiectul se află în etapa precontractuală, urmând ca în scurt timp să fie semnat contractul de finanţare.

„Vorbim în momentul de faţă de achiziţionarea a 18 autobuze electrice, într-o primă etapă. Pentru etapa a doua, care presupune evaluarea cererii de finanţare, am solicitat alte 10 autobuze electrice. Cele 18 autobuze vor avea tot atâtea staţii de încărcare lentă şi 6 staţii de încărcare rapidă. Următoarele 10 vor avea 4 staţii de încărcare rapidă, care vor fi montate pe trasee, şi 10 staţii de încărcare standard, în autobaza de transport public”, a precizat Ionel Arsene.

Preşedintele CJ Neamţ a adăugat că, prin acest proiect, se urmăreşte înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziţionarea de vehicule nepoluante, precum şi asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.