Evenimentul Zilei > Actualitate > Autobuz în flăcări la Galați. Zeci de oameni, evacuați de urgență
Autobuz în flăcări la Galați. Zeci de oameni, evacuați de urgență

Autobuz în flăcări la Galați. Zeci de oameni, evacuați de urgență

Un autobuz a fost cuprins de flăcări și a ars aproape în totalitate pe o stradă din municipiul Galați, iar pasagerii au fost evacuați înainte să se producă o tragedie.

Autobuz în flăcări la Galați. Un autobuz a ars în totalitate pe un traseu din municipiul Galați (foto Facebook, Grupul Soferilor Din Galati). Autovehiculul avea o vechime de peste 15 ani, dar încă mai era pe traseu în momentul în care a fost cuprins de incendiu. În mașină se aflau 25 de pasageri care au reușit să iasă înainte ca flăcările să provoace o tragedie. Cei 25 de pasageri, au ieșit imediat ce au văzut că fumul a început să iasă de la motor.

Traficul în zonă a fost blocat pentru celelalte autovehicule. Șoferilor li s-a recomandat să evite zona pentru a preîntâmpina alte accidente. De altfel, în locația respectivă au loc mai multe lucrări la partea carosabilă.

La locul accidentului s-au prezentat două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi. Cu toate că timpul de intervenție a fost destul de scurt, susțin reprezentanții ISU Galați, autobuzul a fost mistuit în totalitate. Incendiul a fost lichidat, iar reprezentanții ISU estimează că focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la compartimentul motor.

Autobuz în flăcări la Galați

Autobuzul MAZ care a luat foc avea o vechime de peste 15 ani, conform spuselor directorului societăţii locale de transport în comun, Transurb Galaţi.

Mihai Cadinoiu, directorul Transurb, a declarat că acesta nu este singurul autobuz MAZ care a luat foc în Galați.

El a explicată că săptămâna trecută, a mai ars un astfel de autovehicul, în autobaza Transurb. Potrivit spuselor sale, în total societatea locală de transport public are 14 astfel de autobuze în circulație, pe traseele din municipiul Galaţi.

El a mai precizat că trebuie să țină pe traseu autobuzele vechi. Aceasta deoarece mijloacele de transport în comun achiziţionate în ultimii ani nu acoperă decât 60% din necesar.

Din 2017 şi până în prezent, parcul auto Transurb s-a înnoit cu 18 troleibuze, 40 de autobuze şi 20 de minibuze. Până la finalul lunii aprilie vor mai fi introduse pe trasee alte 20 de autobuze hibrid. Ditnre acestea doar două au fost aduse la Galaţi.