Editura Evenimentul si Capital

Au trecut 140 de ani. Mai este România independentă? Proiectul UNESCO pentru siguranța jurnaliștilor și chestiunile legate de interzicerea pedepsirii lor. Racii să se ferească, Scorpionii au intuiție │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 4004 Vizualizari

Ce bine și frumos era în epoci trecute, aveai dușmani evidenți, te puteai bizui pe ei, lucrurile erau clare, unde sunt inamicii și unde prietenii. Acum invadatorii vin cu zâmbetul pe buze și cu daruri: democrația, libertatea cuvântului și drepturile omului. În schimb ne iau petrolul, lemnul, aurul, uraniul, alimentele sănătoase și tot ce mai găsesc bun pe aici, adică și patru-cinci milioane de români care să muncească în locul lor în țări îndepărtate și nepăsătoare.

HOROSCOP Pe 10 mai s-au născut: Fred Astaire, Donovan, Thomas Lipton, Marina Vlady, Elvira Popesco, Karl Ernst Kraft, Damian Crâşmaru, Constantin Diplan, Necula Răducanu.

În calendarul fix creştin-ortodox este pomenirea Sf. Apostol Simion Zilotul, Isihie Mărturisitorul și Lavrentie. Înjumătățirea praznicului Cincizecimii. Dezlagare la pește.

La nunta lui Simion, în Cana Galilei, Iisus a făcut prima Sa Minune: a transformat apa în vin.Minune” repetată de-a lungul istoriei, fără patos religios, de mai toţi cârciumarii. Dar nu despre păcatele omeneşti vorbim, ci de faptul că „mirele văzând o minune ca aceasta îndată a crezut că Domnul este adevăratul Dumnezeu şi lăsându-şi nunta şi casa, I-a urmat cu osârdie, pentru care s-a numit Zilotul, adică râvnitor”. (Vieţile Sfinţilor)

Poporul l-a cam judecat pe Simion şi l-a numit Simion Nebunul. Adică laşi casa şi mireasa frumoasă şi tânără şi te duci? Numai un nebun putea să facă lucrul ăsta! Aşa că ziua de astăzi se ţine pentru că „Simion Nebunul este rău de nebuneală!” (Speranţia, Olteanu)

Mai sunt pomeniți astăzi și Sfinții Alfeu, Filadelf și Ciprian.

HOROSCOP Ziua de 10 mai este importantă, în istorie fiind legată strâns de regalitatea română. Astfel:

10 mai 1866 - Prinţul Carol (1839-1914) din dinastia de Hohenzollern-Sigmaringen este proclamat de către Adunarea Constituantă (aleasă la 9.IV.1866) domnitor al României sub numele de Carol I; el a fost ales prin plebiscitul din 2-8.IV.1866, organizat după detronarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (11.II.1866); încă de la urcarea sa pe tron, Carol I s-a pronunţat, în domeniul politicii externe, pentru menţinerea şi consolidarea statutului internaţional de stat autonom, iar în plan intern, pentru modernizarea structurilor economice, politice şi militare ale ţării.

10 mai 1877 – Regele Carol I-ul contrasemneză Declarația de Independență a României adoptată de Parlament cu o zi mai înainte.

10 mai 1881 - Au avut loc festivităţile prilejuite de proclamarea Regatului şi încoronarea domnitorului Carol I (prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen/1839-1914) ca primul rege al României (la 14.III.1881, Parlamentul votase transformarea României în Regat); preşedintele Parlamentului înmânează regelui Carol I şi reginei Elisabeta (soţia sa) coroanele realizate din oţelul unui tun cucerit de la turci în timpul Războiului de independenţă (1877-1878)

10 mai 1947 - Preşedintele SUA, Harry Truman, i-a conferit şefului statului român, regele Mihai I (1927-1930; 1940-1947), cea mai înaltă distincţie de război americană, Legiunea Meritului, în grad de Mare Comandor, ca o recunoaştere a contribuţiei României la mutarea frontului cu 500 km spre Vest şi, implicit, la scurtarea celui de-al doilea război mondial cu cel puţin şase luni.

10 mai 2011 - Regele Mihai a anunţat transformarea Casei Regale a României în Dinastie cu caracter naţional şi independent. Prin ruperea tuturor legăturilor dinastice cu Casa Hohenzollern şi renunţarea la titlurile conferite de capii familiei princiare de Hohenzollern, regele Mihai anulează şi orice drept sau pretenţie a acestei case dătătoare de dinastii la nivel european asupra Casei Regale a României. Sursă RADOR.

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți în aceste zile de mai am inima grea. Mă gândesc ce bine și frumos era în antichitate, sau în epoca medievală, ba până acum ceva zeci de ani. Aveam dușmani buni, te puteai bizui pe ei, lucrurile erau clare. Dușmanii veneau cu săbii și sulițe, apoi cu puști și tunuri. Te puteai apăra, era evident unde sunt dușmanii și unde prietenii, uneori chiar învingeam.

Acum toată lumea ne vrea binele! Invadatorii vin cu zâmbetul pe buze și cu daruri! Temeo Danaos... Ne dau democrație, libertatea cuvântului, drepturile omului și ne iau petrolul, lemnul, aurul, uraniul, alimentele sănătoase. Și patru-cinci milioane de români, să le muncească în locul lor în țări străine și nepăsătoare. Cu suveranitatea suspendată de apartenența la UE și la NATO, cu o clasă politică submediocră aservită intereselor străine, România mai este independentă? Bună întrebare!

Dacă tot suntem în pântecele fiarei, înghițiți ca Iona de chit, dacă tot ne aflăm în UE și în NATO, haide să vedem ce planuri se mai fac, de exemplu, la UNESCO:

Peste 60 de state din toate grupurile regionale au sprijinit proiectul de rezoluție al UNESCO pentru siguranța jurnaliștilor și chestiunile legate de interzicerea pedepsirii lor. Proiectul a fost adoptat la sfârșitul lui aprilie, dar versiunea finală nu a fost încă adoptată. Rezoluția invită statele membre să furnizeze comentarii și să participe la consultările prin care ONU dorește să inițieze măsuri speciale de protecție a siguranței jurnaliștilor. Cu ocazia reuniunii de la Paris, la sediul UNESCO, s-a creat un grup informal pentru siguranța jurnaliștilor, cu filiale la New York, Geneva și Paris. S-a constatat că femeile jurnaliste se confruntă cu riscuri specifice, inclusiv amenințări, violență și hărțuire sexuală. Deși nu face parte din Consiliul executiv care a lucrat la proiect, România, alături de Canada, Finlanda, Gambia, Irak, Bulgaria, Liberia, Ungaria, Republica Cehă, Palestina, Slovacia, Letonia, Luxembourg, Austria, Namibia, Danemarca, Irlanda, Polonia, Norvgia, Elveția, Andora, Cipru, Croatia, Belgia, Portugalia, Australia, Perou, Honduras, Tunisia, Kuweït și Guatemala, a contribuit la consultările legate de fondul rezoluției. Mai mult la http://fr.unesco.org/node/272301

Trebuie să mai precizez ceva. Conform cu rezoluția ONU adoptată în aprilie 2002, calitatea de jurnalist, sau ziarist este atribuită unui autor cu mai mult de 200 de articole publice mai mari de 1.000 de cuvinte, indiferent dacă a apărut print sau electronic, dar într-un ziar, print sau online, nu un blog, sau site particular. Nu contează studiile sau apartenența la asociații sau sindicate care se autoproclamă ca ziariști. Calitatea de avertizor public și de persoană publică trebuie să fie anunțată de respectivul autor, ziarist, jurnalist.

Acestea fiind zise, în calitate de persoană și avertizor public, nu am ce să fac decât un ceai Darjeeling cu lapte, după stilul britanic din Parkside și să mă uit după un film cu Fred Astaire, doar îl pomenim astăzi.

Da, cei care mi-au scris, m-au ghicit, da, am probleme de stare și de sănătate, cred că s-a creat un fel de legătură telepatică, rară și frumoasă. De aceea vă rog mult să nu scrieți pe forum, oricum totul se șterge, aștept gândurile domniilor voastre la dom.profesor@gmail.com. Numai așa pot să vă răspund, numai în mod civilizat, eticheta de două sute de ani a familiei mele nu-mi permite să discut decât cu persoanele care se recomandă! Acestea sunt regulile rubricii mele, vă rog să vă le respectați!

Cu speranța că starea mea mă va lăsa să văd că mâine este, în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Dispui de energie, astăzi eşti dinamic şi convingător, ar trebui să reuşeşti! Totuşi, dacă întâlneşti o opoziţie organizată, nu ai altă soluţie decât să amâni interesele pentru o zi mai bună. Evită pesimismul gratuit şi văicărelile balcanice. Până la urmă vei constata partea comică a problemei. Trebuie să faci o triere a informaţiilor şi a persoanelor de unde provin aceste date. Deciziile greşite se bazează pe date false. Iar tu nu-ţi doreşti să greşeşti!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
22:20 DRAGNEA: „nu mă mai INTERESEAZĂ” amnistia și grațierea 21:46 DECLARAȚII în PSD: Dăncilă: „vom STABILI daca vor fi și REMANIERI” 21:05 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA :„ S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 20:49 CEx al PSD. BOMBĂ DE ULTIMĂ ORĂ! Strategul Dragnea a rezolvat o mare problemă. MESAJUL ESTE CLAR. Breaking news 20:25 O FEMEIE CU GREUTATE în PSD a spus tot ce ştie despre RĂZBOIUL DIN PARTID: „Aseară ne-am întâlnit mai mulţi...” News alert 19:21 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 18:17 VOT în CEx. Majoritate covârşitoare pentru DRAGNEA. Ce se întâmplă cu RĂZVRĂTIȚII din PARTID? BREAKING NEWS 18:01 ALERTĂ în PSD. Se cere REMANIEREA unui important MINISTRU din GUVERNUL DĂNCILĂ. 17:32 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 17:11 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 16:57 Asta-i mai lipsea lui Dragnea. UN NOU ATAC ÎN TOIUL CEx al PSD de la un nume cu greutate în politică 16:06 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 15:51 ȘTIRE-BOMBĂ! Dăncilă a declarat din ce TABĂRĂ face PARTE. ANUNȚ de ULTIM MOMENT 15:33 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 14:41 RĂZBOI total în PSD. Rădulescu aruncă BOMBA! „Dăncilă e cu noi” 14:04 CEx încinge spiritele. SCANDAL de ultimă oră în PSD. „Președintele a fugit cu CHEIA să nu facă ședință!” 13:58 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică 12:34 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 11:32 Liderul PSD TULCEA, Horia Teodorescu, MANDAT ÎN ALB din partea filialei: “Voi decide în CEX cum voi vota”

Articole salvate