Evenimentul Zilei > Politica > Detaliul din atestatul lui Vlad Voiculescu care schimbă toată ecuația
Detaliul din atestatul lui Vlad Voiculescu care schimbă toată ecuația

Detaliul din atestatul lui Vlad Voiculescu care schimbă toată ecuația

Atestatul ministrului Vlad Voiculescu de la MEN este legal? În spaţiul public a apărut informaţia că Vlad Voiculescu nu ar avea studii superioare.

Atestatul ministrului Vlad Voiculescu de la MEN este legal? Imediat după acest zvon Ministrul Sănătăţii a publicat diploma sa. Care ar fi fost eliberată de Vienna University of Economics and Business, din Austria.

Mai mult, Vlad Voiculescu a postat și un atestat privind echivalarea diplomei din Viena cu o diplomă de master. În domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor.

Atestatul ministrului Vlad Voiculescu de la MEN este legal?

Vlad Voiculescu a fost acuzat că nu are diplomă de licenţă. Şi a declarat că și-a obținut diploma la școala de business pe care a urmat-o la Viena. Timp de zece ani și doar la insistențele prietenei sale, pentru că nu dă importanță studiilor, scrie romaniacurata.

Potrivit atestatului publicat pe Facebook, a făcut un masterat care servește și de licență. Pentru care nu are diplomă. Drept pentru care MEN, îi elibera cu celeritate o hîrtie bună la toate. Dpunînd că ”Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă”.

Îl cuprinde, adică cum? Că în Austria nu ai voie să te înscrii la masterat fără diplomă de licență, mai scrie sursa menţionată.

Atestatul ministrului Vlad Voiculescu de la MEN este legal?

În articolul de pe româniacurată se mai arată că: Documentul de atestare are sigla Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi a fost eliberat în ianuarie 2016 de directorul Gabriela Marilena Leţcai.

În atenţia DNA-ului!

Dăm citatul pe larg pentru DNA, deși e știut că procurorii de acolo au oarecari restricții în a cerceta persoanele de pe circuitul cu ochi albaștri și s-ar putea să nu se autosesizeze, ca la Ponta, care nu-și mai plătise demult cotizația.

„În baza O.M.E.C.Ş. nr. 5269/2015 şi a avizului de legalitate nr. 1138 acordat de către Direcţia Generală Juridic la data de 15.01.2016, se atestă că diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, Republica Austria, la data de 04.10.2011, domnului Vasile-Voiculescu Vlad, se echivalează cu diplomă de master (ciclul II) în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor. Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original”.

Dna Gabriela Marilena Leţcai nu poate da atestate pentru diplome care nu există și ar trebui să fie obiectul unei investigații al corpului de control al ministerului, primului ministru și al DNA.

Poate are curaj și ca să scape spune cine i-a dat ordin să facă atestatul. Acesta a fost creat special ca să păzească piața românească de oameni care își cumpără diplome fără acoperire, deși a fost aplicat timp de treizeci de ani ca să oprească intrarea pe piață a celor cu diplome de la Oxford și Harvard. Cît despre băiatul deștept VV, rămâne cum am stabilit, mai scrie sursa menţionată.