Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD pune tunurile pe Voiculescu. Vin zile grele pentru ministrul Sănătății
PSD pune tunurile pe Voiculescu. Vin zile grele pentru ministrul Sănătății

PSD pune tunurile pe Voiculescu. Vin zile grele pentru ministrul Sănătății

PSD pregătește demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu printr-o moțiune simplă, ce va fi depusă la începutul sesiunii parlamentare.

PSD pregătește demiterea lui Vlad Voiculescu printr-o moțiune simplă.

Social-democrații intenționează să depună o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Anunțul a fost făcut de președintele partidului, Marcel Ciolacu, într-o intervenție la RTV.

Demersul pentru demiterea ministrului Sănătății va fi inițiat după începerea sesiunii parlamentare, la 1 februarie.

PSD pregătește demiterea lui Voiculescu

De asemenea, parlamentarii social-democrați intenționează să-i cheme la audieri pe responsabilii campaniei de vaccinare anti-COVID.

„Oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor şi cu viaţa noastră, să-şi asume responsabilitate clară, politic. Am ajuns în situaţia aberantă în care ministrul Sănătăţii spune că nu are încredere în datele pe care le gestionează. Noi nu putem depune o moţiune simplă împotriva unui grup interguvernamental. În schimb, vom depune, începând cu 1 februarie, o moţiune simplă, clară, către ministrul Sănătăţii. Poate nu înţelege că pandemia ţine de Ministerul Sănătăţii”, a spus Marcel Ciolacu la RTV.

Ciolacu vrea demisia lui Cîțu

Liderul PSD a precizat că premierul Florin Cîţu ar trebui să îşi dea demisia. Aceasta în condițiile în care până în luna septembrie vaccinul nu va ajunge la 10,4 milioane de români.

„Ei deja vorbesc numai de vaccinare, fără să aibă vaccin şi fără să aibă reguli foarte clare. Mai mult, asistăm la cea mai mare anomalie. Guvernul nu are nicio responsabilitate, nu îşi asumă nimic, doar vin şi ne fac promisiuni. Am înţeles de la domnul Cîţu că până în septembrie vor fi vaccinaţi 10,4 milioane de români. Ce se întâmplă dacă la 1 septembrie nu avem vaccinaţi 10,4 milioane de români? Orice om politic responsabil, fie şi domnul Cîţu, cu toate că nu arată responsabil, își pune demisia”, a mai afirmat Ciolacu.

Ciolacu acuză lipsa unui plan coerent

Liderul social-democrat susține că nu există un plan coerent privind vaccinarea, iar pe de altă parte s-a abandonat testarea anti-COVID.

„Pur şi simplu, noi am abandonat testarea. Deschidem şcolile, în timp ce restul ţărilor Europei intră în lockdown să vaccineze şi să testeze, cât mai mulţi oameni. Deschidem şcolile fără nici măcar să testăm rapid profesorii. Pur şi simplu, nu au niciun plan coerent. Întotdeauna găsesc excepţii. Trebuie să se vaccineze şi nu ştiu cine înaintea celor cu probleme de sănătate sau persoanelor vulnerabile. Întotdeauna descoperim alte şi alte excepţii şi s-a blocat tot sistemul”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.