Evenimentul Zilei > Vremea > Atenționare meteo. Multe județe din România sunt vizate de un Cod galben de vânt puternic
Atenționare meteo. Multe județe din România sunt vizate de un Cod galben de vânt puternic

Atenționare meteo. Multe județe din România sunt vizate de un Cod galben de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni seara, o avertizare meteo de vreme rea. Șapte județe din țară sunt vizate de Cod galben de vânt puternic, valabile în zonele montane.

Potrivit ANM, sunt vizate zonele de peste 1.800 de metri din județele Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, Alba, Bihor, Vâlcea și Gorj. Avertizările sunt în vigoare până la ora 23.00.

Cod galben de vânt puternic în șapte județe din țară

În cele șapte județe se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h, asociate cu ninsoare.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus că un ciclon polar va aduce ninsori abundente în următoarea perioadă în toată țara. Temperaturile vor scădea chiar până la -7 grade în București.

Până atunci, vremea începe să se încălzească. Maximele se vor încadra în această săptămână între 5 și 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse în general între minus 2 și minus 6 grade.

Prognoza meteo pentru Banat

În perioada 30 ianuarie-12 februarie Temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval. Aceasta va crește în primele zile până la medii de 6…7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1…2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -6…-4 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului.

Prognoza meteo în Crișana

Temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 0…1 grad la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval, valorile termice pe timp de zi vor crește spre medii de 4…5 grade.

Ulterior, temperaturile vor scădea semnificativ până spre medii în jurul a -6 grade.

Prognoza meteo pentru Transilvania

Temperaturile diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o ușoară creștere spre medii de 2…3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade.

Precipitații, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

Prognoza meteo pentru Maramureș

La începutul intervalului valorile diurne vor fi în creștere până în jurul a 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, vor fi în scădere spre medii de -2 grade. Pe parcursul nopților, până în jurul datei de 3 februarie, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi va avea tendința să scadă până spre medii de -9…-8 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului.

Prognoza meteo pentru Moldova

Până în jurul datei de 2 februarie temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor în jurul a 4 grade și ale minimelor spre -3 grade. Ulterior, maximele vor ajunge la 1…2 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade.

Vor fi posibile precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Prognoza meteo Dobrogea

Temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la 0 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 3…4 grade.

Vor fi posibile precipitații mixte pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Valorile termice diurne vor crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 6 grade, apoi vor fi în scădere până la 2 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4…5 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe aproape tot parcursul intervalului, între medii de -2 și -6 grade.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Valorile termice diurne vor crește până în data de 2 februarie spre medii de 7…8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârșitul primei săptămâni, spre 4 grade. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5…6 grade.