Evenimentul Zilei > Vremea > Gerul va pune stăpânire pe România la sfârșit de săptămână. ANM anunță temperaturi de -15 grade și ninsori abundente
Gerul va pune stăpânire pe România la sfârșit de săptămână. ANM anunță temperaturi de -15 grade și ninsori abundente

Gerul va pune stăpânire pe România la sfârșit de săptămână. ANM anunță temperaturi de -15 grade și ninsori abundente

Șeful Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a transmis că vremea se va răci considerabil și vor fi ninsori abundente în următoare perioadă. Românii se vor bucura de câteva zile cu temperaturi mai blânde până când ciclonul polar va ajunge în țara noastră.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a spus că un ciclon polar va aduce ninsori abundente în următoarea perioadă în toată țara. Temperaturile vor scădea chiar până la minus șapte grade în București. Șefa ANM a adăugat că depunerile de zăpadă vor fi asemănătoare cu cele din weekend-ul trecut. Vremea ar putea să se schimbe începând chiar cu această săptămână.

Temperaturile vor crește în zilele de marți, miercuri și joi. Vor fi înregistrate valori ridicate, în special, în partea de sud a României. Mateescu a mai adăugat că în aceste zone este foarte posibil ca mercurul din termometre să ajungă până la valoarea de 10 grade Celsius. „Valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă. Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a mai spus directorul ANM.

Cum va fi vremea în București în perioada următoare

Prognoza meteo pentru București nu este una îmbucurătoare pentru locuitorii Capitalei. Mateescu a zis că temperaturile vor scădea chiar până la minus șapte grade pe timpul nopții. Vor fi înregistrate valori foarte coborâte și în zonele depresionare. În unele regiuni din țară temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de minus 15 grade Celsius. În ceea ce privește zonele mai joase de relief din spațiul intracarpatic, vor fi valori sub minus opt grade Celsius.

„Ceea ce înseamnă valori ușor mai coborâte în această parte a țării. Inclusiv în Capitală este posibil să consemnăm, la debutul următoarei săptămâni, valori sub minus șapte grade Celsius noaptea. Chiar și valorile maximelor pe parcursul zilei nu vor fi unele foarte ridicate”, a mai declarat Elena Mateescu pentru Antena 3 CNN. România a trecut la sfârșitul săptămânii trecute printr-un episod de ger. Ninsorile au pus stăpânire pe cele mai multe zone din țară, și zeci de drumuri au fost închise din cauza condițiilor meteorologice.