Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă în următoarele ore. Ce urmează după ninsorile abundente
Vremea se schimbă în următoarele ore. Ce urmează după ninsorile abundente

Vremea se schimbă în următoarele ore. Ce urmează după ninsorile abundente

Meteorologii anunță care va fi evoluția vremii după ciclonul polar care a adus un val de ninsori în acest weekend. Ninsorile se vor reduce în intensitate, la fel ca și viscolul. dar vor fi urmate de un alt fenomen meteorologic. Specialiștii din cadrul ANM, apreciază că noul eveniment meteo va debuta chiar în noaptea de duminică spre luni.

Specialiștii din cadrul ANM anunță că ninsorile și viscolul vor fi înlocuite, treptat, de temperaturile scăzute. Potrivit meteorologilor se așteaptă ca în următoarele zile, începând chiar din noaptea de duminică spre luni, vremea să se răcească din ce în ce mai tare. Temperaturile vor ajunge chiar și la -10 grade, iar zăpada care s-a depus va îngheța.

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a explicat ce se va întâmpla în următoarele ore, în contextul reducerii în intensitate a ciclonului polar care a provocat ninsori în majoritatea regiunilor țării. Potrivit spuselor sale, urmează un val de frig care se va face simțit mai ales în zonele depresionare. Ninsorile se vor opri, dar este de așteptat ca temperaturile să scadă mult sub 0 grade Celsius.

„Încă de la noapte (sâmbătă spre duminică – n. red.), ciclonul acesta se va retrage treptat, aria precipitațiilor se va restrânge, vântul va slăbi în intensitate până la următorul eveniment. Deocamdată, pentru partea de sud-est din această seară evenimentele vor fi în diminuare”, a declarat Alina Șerban.

Frigul se instalează în România

Potrivit spuselor sale, în perioada următoare este de așteptat să se instaleze frigul, iar temperaturile să scadă. În majoritatea regiunilor țării, se vor înregistra minime cuprinse între – 5 și – 7 grade.

„În perioada imediat următoare, temperaturile poate doar în depresiuni să coboare atât de mult, în jurul a -10 grade, în rest vorbim de temperaturi negative în toată țara, dar nu foarte coborâte, spre -5 sau -7. Sunt nişte temperaturi potrivite, dacă ne raportăm la momentul acesta, la data calendaristică. Dacă ne raportăm la senzație, va fi rece, va fi frig, mai ales că și acest frig va fi amplificat și de vânt, dar spre seară vântul va diminua în intensitate”, a mai spus Alina Șerban pentru Antena 3.

ANM estimează vreme caldă în februarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 30 ianuarie – 27 februarie 2023. Specialiștii spun că începutul lunii februarie va aduce temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei, mai ales în sudul țării.

Meteorogii estimează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval de timp.

Iar dacă în prima săptămână, între 30 ianuarie și 6 februarie își vor face apariția ploile, mai ales în zona Carpaților Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, ulterior regimul pluviometric se va reduce fiind deficitar.

Publicat in categoriile: Vremea
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: