Evenimentul Zilei > Social > Probleme de sănătate care te fac mereu să te plângi că îți este frig
Probleme de sănătate care te fac mereu să te plângi că îți este frig

Probleme de sănătate care te fac mereu să te plângi că îți este frig

Cu toții avem acel prieten sau membru al familiei care se plânge mereu că îi este frig. Experții spun că există un motiv pentru care unii oameni simt frigul mai mult decât alții. Cercetătorii din Israel au descoperit că femeile sunt mai predispuse să resimtă frigul decât bărbații.

Boala Raynaud este o afecțiune comună și, în majoritatea cazurilor, nu provoacă probleme severe. Medicii susținboala îți afectează circulația, ceea ce înseamnă că sângele nu este pompat suficient în corpul tău în același ritm ca și la alții, așa că încerci să îl menții cald.

Femeile resimt mai puternic frigul

Hormonii implicați în ciclul menstrual pot influența temperatura corpului unei femei. Profesorul Taylor susține că, înainte de ovulație, temperaturile sunt în medie de 35,9 C, apoi ajung la 36,7 C câteva zile după. „De exemplu, estrogenul crește vasodilatația, o lărgire a vaselor de sânge, ceea ce ajută la reducerea temperaturii corpului – în timp ce progesteronul tinde să provoace temperaturi corporale mai mari.”

Senzația de frig este un semn mai rar al diabetului, însă poate fi o cauză pentru care vă simțiți înfrigurat. Dr. Peter Bidey a explicat: „Când aveți diabet, acesta vă poate afecta rinichii, sistemul circulator, ceea ce ar putea fi motivul pentru care aveți o senzație de frig.” Problemele cu rinichii pot declanșa anemia, care vine cu sensibilitatea la frig, iar diabetul poate provoca leziuni ale nervilor, făcându-ți picioarele reci.

Cu ce afecțiune te confrunți dacă ai picioarele reci

Mulți oameni suferă de o afecțiune cardiacă sau circulatorie. Picioarele reci ar putea fi un semn al unei afecțiuni neglijate, dar grave, numită boală arterială periferică (PAD). Apare atunci când acumularea de depozite de grăsime în artere restricționează fluxul de sânge către picioare.
„Sunteți puțin mai predispus să aveți o scădere a fluxului de sânge în anumite zone”, a spus Dr. Bidey, iar acest lucru creează senzația de frig, amorțeală sau furnicături în mâini sau picioare. Oamenii pot confunda durerea de picioare cu îmbătrânirea, dar aceasta nu trebuie să fie singura cauză, potrivit The Sun.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: