Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea în februarie. Meteorologii au actualizat prognoza pentru ultima lună de iarnă
Cum va fi vremea în februarie. Meteorologii au actualizat prognoza pentru ultima lună de iarnă

Cum va fi vremea în februarie. Meteorologii au actualizat prognoza pentru ultima lună de iarnă

Potrivit meteorologilor nu vom avea parte de temperaturi foarte scăzute nici în luna februarie. Nu vom avea însă maxime de 15-20 grade, dar nici foarte multe precipitații.

Meteorologii au actualizat prognoza  pentru luna februarie, care va fi una atipică în ceea ce privește temperaturile și precipitațiile. Până atunci însă, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că în acest sfârșit de săptămână vom avea primul weekend veritabil de iarnă.

Vremea în februarie

Iarna aceasta a fost una extrem de blândă, cu temperaturi record în ianuarie. Nici luna februarie nu va face excepție, chiar dacă nu vor mai avea maxime de 15-20 de grade. Potrivit meteorogilor, nu ne vom mai confrunta cu gerurile din alți ani, iar temperaturile maxime vor fi preponderent pozitive.

În februarie se anunță multe zile cu soare și foarte puține ninsori. Temperaturile maxime vor ajunge până la 11 grade la orele prânzului, iar cele minime nu vor coborî mai multe de -6 pe parcursul zilei. Noaptea temperaturile vor fi mai scăzute și pot ajunge până la -10 grade. Cel mai rece va fi în a doua săptămână a lunii februarie, potrivit prognozei Accuweather.

Sursa: accuweather

Multe precipitații

În următoarele zile însă vom avea parte de ninsori în multe dintre regiunile țării. România va fi traversată de un ciclon polar în acest weekend.

„Ei bine, da, vine iarna și pe la noi. Cel puțin, o încercare de iarnă, dacă am putea spune așa. Este vorba de un ciclon mediteraneean, care va aborda o traiectorie către țara noastră. Vorbim, în principal, de ninsori abundente la munte, în special în Carpații Meridionali și de Curbură. Acolo ar putea depăși 30 de centimetri stratul nou de zăpadă depus, iar în al doilea rând, după ploile abundente din sud, de vineri, vorbim vineri noapte și sâmbătă de o transformare în lapoviță și ninsoare și în partea sud a țării, inclusiv în București. Deci, am putea ca sâmbătă dimineață să ne trezim și ne uităm pe geam să vedem un peisaj de iarnă și în București”, a anunțat Robert Manta, meteorolog ANM.