Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenționare MAE. Furtuna Leon lovește în hexagon
Atenționare MAE. Furtuna Leon lovește în hexagon

Atenționare MAE. Furtuna Leon lovește în hexagon

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)  informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că, în conformitate cu datele transmise de agenția națională de meteorologie Meteo France, un nou episod de furtună, numit Leon, va traversa teritoriul francez.

 

Furtuna se va manifesta duminică și luni. În total, 15 departamente din vestul spre estul țării au fost plasate în cod portocaliu de vânt în rafale cu viteze de până 100-120 km/h însoțite de ploi puternice. Informații suplimentare privind furtuna Leon sunt disponibile la adresa web: http://www.meteofrance.com/previsions-meteo-france/bulletin-france, transmite MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 și Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.