Înșelătorie în numele științei! O femeie de 67, din Iași, a pierdut  6.000 de euro, bani pe care i-a dat mai multor persoane necunoscute. Persoanele respective au creat conturi false pe Facebook și au convins-o pe femeie, medic pensionar, că doresc să vină în România să facă investiții în cercetarea medicală, potrivit cancan.ro.

Potrivit unor surse din anchetă, cei care au discutat cu femeia i-au spus că sunt oameni de afaceri din domeniul medical,  urmând să vină în România pentru a dezvoltă proiecte de cercetare. Ei i-au mai spus pensionarei că  banii pentru investiții ar fi blocați în conturi și au nevoie de alți bani pentru a-i debloca

„Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, începând cu luna mai 2018, prin intermediul unei rețele de socializare, o femeie de 67 de ani ar fi intrat în contact cu persoane necunoscute, care în discuţiile purtate s-ar fi prezentat sub diferite identităţi şi profesii nereale și ar fi indus-o în eroare în scopul de a le remite bani. Astfel, în luna octombrie 2018, femeia ar fi virat 6.000 de euro în contul unui bărbat, de 32 de ani”, a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iași.În urmă cercetărilor făcute de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în București, a fost reținut un bărbat de 32 de ani care a fost dus pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul reținut ar fi nigerian, acesta fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

„În urmă percheziției au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă”, a declarat Ioana Bîlea.