Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenţie la ieşirea şi intrarea din România. Poliţia de Frontieră a lansat anunțul
Atenţie la ieşirea şi intrarea din România. Poliţia de Frontieră a lansat anunțul

Atenţie la ieşirea şi intrarea din România. Poliţia de Frontieră a lansat anunțul

Mii de persoane revin în țară pentru a petrece sărbătorile de Paști în familiile din România. Din acest motiv Poliția de Frontieră anunță că sunt controale intense la toate punctele de frontieră.

Atenţie la ieşirea şi intrarea din România. Poliţia de frontieră a lansat anunţul. Conform sursei citate, 40.500 de persoane au intrat în România doar în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 15.900 de mijloace de transport.

De asemenea, 44.100 au ieşit din ţară. Vineri, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au fost efectuate formalităţile de control pentru aproximativ 80.600 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 31.400 mijloace de transport (dintre care 13.300 automarfare).

În acest context, pe sensul de intrare în România au fost aproximativ 40.500 persoane şi 15.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 40.100 persoane şi 15.500 mijloace de transport. Mai trebuie spus că frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 28.700 de persoane şi 14.800 de mijloace de transport (5.900 automarfare).

Atenţie la ieşirea şi intrarea din România

Dintre acestea, pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 17.000 de persoane şi 8.900 mijloace de transport. „Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de aşteptare.

În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea”, au precizat reprezentanţii Poliţiei de frontieră.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, poliţiştii de frontieră au constatat 41 de fapte ilegale (29 infracţiuni şi 12 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. În acelaşi context, au mai fost descoperite bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară) care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 1.466..400 lei.

Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la aproximativ 3.700 lei. Conform comunicatului de presă remis de Poliţia de frontieră, nu s-a permis intrarea în ţară pentru 33 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Nu s-a permis nici ieşirea a 6 cetăţeni români din diferite motive legale.