Evenimentul Zilei > Actualitate > ATENŢIE la ce postați pe Facebook, puteți cădea PRADĂ hoților! Noua METODĂ a spărgătorilor de case
ATENŢIE la ce postați pe Facebook, puteți cădea PRADĂ hoților! Noua METODĂ a spărgătorilor de case

ATENŢIE la ce postați pe Facebook, puteți cădea PRADĂ hoților! Noua METODĂ a spărgătorilor de case

Spărgătorii de locuințe au descoperit o nouă metodă de a face bani. Aceștia le trimit cereri de prietenie pe Facebook unor persoane necunoscute, apoi le urmăresc postările. Iar dacă anunţă că pleacă în vacanţă, se declanşeză planul de identificare a domiciliului ca apoi să spargă locuinţa.

Atunci când proprietarul contului de Facebook anunță că va pleca din țară, intră în acțiune hoțul.

"M-am dus în Anglia și, tot așa, am pus pe Facebook și a doua zi am primit telefon de la mama că s-a spart casa. Mi-au luat playstation-ul și televizorul”, a povestit un tânăr care a căzut victimă hoților, scrie bugetul.ro.

Așadar, pentru a evita astfel de neplăceri, aveți grijă ce postați pe platformele de socializare și, mai ales, pe cine aveți ca prieten. Recomandarea este să nu spuneţi NICIODATĂ că plecaţi de acasă, prietenii de pe Facebook nu sunt totdeauna ceea ce par a fi. Pozele nu sunt relevante, datele personale ale "prietenilor" de pe site-ul de socializare nu sunt reale în cea mai mare majoritate.