Concluziile spun că psihopatia la bărbați îi arată ca pe nişte parteneri romantici atractivi, în ciuda faptului că au un interes redus pentru relațiile angajate. „Psihopatia ca un mod de a descrie unii oameni – în mare parte bărbați – care au o personalitate specifică, a dus la unele descoperiri enigmatice și destul de alarmante, a declarat autorul studiului Kristopher Brazil.

„De exemplu, psihologii care lucrează în închisori știu că deținuții cu trăsături psihopatice încearcă cu tenacitate  și adesea reușesc la seducerea personalului din închisoare, inclusiv personalul clinic care se presupune că e pregătit pentru a nu fi păcălit de manipularea și farmecul pe care bărbații psihopați îl implementează”.

„Acești indivizi erau printre cei mai violenți și perturbatori din instituțiile în care erau adăpostiți, şi totuşi au reuşit să păcălească. Enigma prezentării cu succes a unei astfel de imagini pozitive despre ei înşişi, în ciuda efectului lor negativ asupra celorlalți, este ceea ce a influențat puternic ideile noastre pentru acest studiu ”, a declarat Brazil.

Pentru studiu, cercetătorii au recrutat 46 de bărbaţi de la o universitate canadiană și i-au determinat să se angajeze într-un scenariu de întâlnire înregistrat video cu o „asistentă” timp de aproximativ 2 minute. Asistenta a început conversația întrebând participanţii despre şi-ar dori de la o primă întâlnire sau despre ce este important într-o relație.

Apoi, cercetătorii au pus 108 femei tinere să vadă videoclipul și să evalueze fiecare bărbat. Brazil și colegii săi au descoperit că psihopatia a fost pozitiv legată atât de inteligența socială a bărbaților, cât și de atitudinile favorabile față de sexul casual (fără obligaţii). Ei au descoperit, de asemenea, că evaluările femeilor tind să fie mai favorabile bărbaților cu trăsături psihopatice.

Bărbații psihopați au un stil de personalitate care ajută să pară mai atractivi pentru femei

„Acest lucru se poate întâmpla pentru că sunt prea încrezători, se simt în largul lor sau știu exact ce să spună pentru a atrage atenția femeilor”, a declarat Brazil pentru PsyPost. „Indivizii psihopați își pot folosi farmecul și personalitatea interesantă pentru a provoca încredere și dorință, dar obiectivul lor final pare a fi plăcerea egoistă„, a explicat Brazil.

Şi totuşi, a spune că femeile găsesc bărbați psihopați atractivi, în doar 2 minute de analiză, pare destul de riscant. Bărbații psihopați imită trăsăturile pe care femeile heterosexuale le consideră cele mai atractive, nimic de zis, dar acest studiu este făcut într-un context restrâns: adică despre bărbaţi care nu sunt ok în general, dar care par cei mai atrăgători după un interviu de doar 2 minute (!).

Este destul de logic faptul că psihopații se clasează pe primul loc pentru că de cele mai multe ori sunt super fermecători la prima întâlnire, dar după câteva alte întâlniri apar trăsăturile lor adevărate care nu au fost sesizate în acel interviu de 2 minute. Aşa că, să nu subestimăm intuiţia feminină, cu siguranţă nu se va lăsa păcălită cel puţin după a doua întâlnire dacă nu din prima…