Evenimentul Zilei > International > Cine încearcă să-l asasineze pe Trump? Serviciile secrete au intervenit la timp!
Cine încearcă să-l asasineze pe Trump? Serviciile secrete au intervenit la timp!

Cine încearcă să-l asasineze pe Trump? Serviciile secrete au intervenit la timp!

Anchetatorii federali au descoperit că una dintre scrisorile adresate Casei Albe era îmbibată cu o substanță otrăvitoare extrem de periculoasă, pentru care nu există antidot. Potrivit unui oficial al serviciilor secrete ar fi vorba de ricină, relatează New York Times.

Potrivit Wikipedia, Ricina este o toxină vegetală extrasă din semințele de ricin. Ricina este una dintre cele mai toxice substanțe de origine vegetală cunoscute până în prezent. Doza toxică mortală la un om adult este 0,25 mg de ricină, care corespunde cu 2 – 4 semințe de ricin. Ricina este de două ori mai toxică decât veninul de cobra. Rezistența la toxic este diferită în funcție de individ. Există relatări conform cărora unele persoane ar fi supraviețuit după un consum de 40 – 60 de semințe. Un rol important îl joacă, bineînțeles, cât de repede vomită intoxicatul.
Toxina acționează asupra stomacului, intestinelor, ficatului și rinichilor, ducând, în cele din urmă, la distrugerea globulelor roșii. La ingerarea unei doze toxice mortale, moartea se va instala după circa 36 – 72 de ore. După ingerare urmează o stare de latență de câteva ore, urmată de stare de vomă, diaree, stare de slăbiciune, accelerarea ritmului cardiac , dureri abdominale, deshidratare, dilatarea pupilei oculare blocaj renal, paralizii medulare și moarte prin paralizia centrului respirator. Dacă toxina este inhalată prin aerosoli apare edemul pulmonar, dar și paralizii și blocaj respirator. Până acum nu s-a gasit un antidot impotriva acestei toxine.

Revenind la atentatul care îl viza, cel mai probabil, pe președintele Trump, autoritățile americane susțin că scrisori cu substanța letală au fost, de asemenea, trimise la oficiile locale de aplicare a legii din Texas. Anchetatorii încearcă acum să afle cine a trimis scrisorile și dacă mai circulă și altelr prin sistemul poștal.
Anchetatorii cred că scrisorile ar fi fost trimise din Canada și au identificat o femeie suspectă, a declaratoficialul.
Scrisoarea către Casa Albă, adresată președintelui Trump, a fost interceptată, la fel și scrisorile către un centru de detenție și un birou de șerif din Texas.
Plicul către Trump a fost depistat la unitatea finală de procesare din afara Casei Albe, acolo unde este verificată corespondența înainte de a fi trimisă în camera poștală a Casei Albe.
Serviciul poștal verifică minuțios corespondența care este adresată Casei Albe și altor agenții federale din zona Washington. Mai precis, corespondența este trecută prin o instalație care identifică substanțele suspecte.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: