Atacul de la Moscova. Prima reacție din România: „Tara noastră este sigură”

Atacul de la Moscova. Prima reacție din România: „Tara noastră este sigură” Sursa foto: Platforma X

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Pedoiu, este primul oficial român care a reacționat în urma atacului terorist de la Moscova. El a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a afirmat că, în România, instituţiile statului lucrează pentru a fi evitate astfel de tragedii.

Atacul de la Moscova. Prima reacție a unui oficial român: „Instituțiile statului lucrează pentru evitarea unor tragedii de acest fel”

Cătălin Predoiu despre șansele României la Schengen

Cătălin Predoiu Sursa foto Captura Video

„Condamn orice formă de terorism și fără îndoială în astfel de situații gândurile se îndreaptă spre familiile care au avut de suferit. Poate că și astfel de momente ar trebui să ne facă să observăm nivelul de siguranță din România. Poliția, alături de alte instituții, care contribuie la aplicarea legii - poliție, justiție, parchete, SRI- contribuie din greu și muncesc în fiecare zi acești oameni în uniformă ca să trăim într-o țară sigură", s-a exprimat Cătălin Predoiu, într-o declarație de presă. Și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (n.r. România) și-au exprimat dezacordul cu privire la acțiunile teroriste, chiar dacă relațiile diplomatice dintre România și Rusia sunt tensionate, cu precădere după decizia de restituire a tezaurului român. 

„România condamnă cu fermitate orice formă de terorism și toate atacurile împotriva civililor. Condoleanțe familiilor victimelor atacului terorist de la Primăria Crocus din Moscova", au transmis oficialii de la MAE

Reacția NATO, după atacul de la Moscova. „Nimeni nu poate justifica astfel de crime”

NATO

NATO. Sursa foto: Dreamstime.com

"Condamnăm fără echivoc atacurile care au vizat spectatorii de la concertele din Moscova. Nimic nu poate justifica astfel de crime abominabile. Transmitem cele mai profunde condoleanţe victimelor şi familiilor acestora", a precizat purtătoarea de cuvânt a alianţei, Farah Dakhlallah.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a alăturat celor care au condamnat atacul din Rusia.

„Condamn cu fermitate atacul terorist împotriva civililor din Crocus City Hall din Moscova, revendicat de Statul Islamic. Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor în aceste momente tragice", a scris  von der Leyen pe rețelele de socializare.

Bilanțul victimelor de la Moscova a ajuns la 115, potrivit autorităților ruse, citate de Reuters și AFP.