Evenimentul Zilei > International > Atac violent în vestul Germaniei! O mașină a intrat în mulțime. Cel puțin două victime și mai mulți răniți
Atac violent în vestul Germaniei! O mașină a intrat în mulțime. Cel puțin două victime și mai mulți răniți

Atac violent în vestul Germaniei! O mașină a intrat în mulțime. Cel puțin două victime și mai mulți răniți

Mai multe persoane au fost rănite, marţi, de o maşină care a intrat într-o zonă pietonală din oraşul german Trier (sud-vestul țării), a anunţat poliţia locală. Până la acest moment nu se cunoaște mobilul atacului.

Cel puțin două persoane au murit și mai multe au fost rănite după ce au fost lovite de o mașină care a intrat într-o zonă pietonală din Trier, oraș în vestul Germaniei, la granița cu Luxemburg, scrie DW. Poliția le-a cerut oamenilor să evite zona aflată în centrul orașului, pentru a face loc echipajelor de intervenție.

„Oamenii zburau în toate părțile”

Şoferul a fost reţinut, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru dpa. Potrivit unui martor prezent în momentul atacului, agresorul se afla într-un Range Rover de culoare gri închis și a intrat în pietoni cu viteză maximă, astfel că „oamenii zburau în toate părțile”, conform declarației martorului

Departamentul de poliţie din oraşul Trier a cerut populaţiei să evite zona în care s-a produs incidentul. De asemenea, oficialii au făcut un apel către cetățeni să nu răspândească zvonuri și speculații despre incident până nu vor fi clarificate exact circumstanțele producerii acestuia.

Poliția din Trier a anunțat „mai mulți răniți” după ce o mașină a intrat într-o zonă pietonală din oraș. Potrivit surselor locale, ar fi vorba de 15 răniți, unii dintre ei aflați într-o stare gravă. Maiorul Wolfram Leibe a declarat pentru un post de televiziune că cele 15 persoane au nevoie de îngrijire medicală de urgență.

Detaliile incidentului nu sunt clare deocamdată, însă un purtător de cuvânt al poliției a declarat că șoferul mașinii a fost reținut. „Sunt mai mulți pietoni răniți, care au fost loviți de mașină. Mașina e blocată, șoferul a fost reținut”, a declarat purtătorul de cuvânt. Între timp, mai multe elicoptere au survolat localitatea.

Până în acest moment, nu au fost furnizate detalii suplimentare referitoare la cauza incidentului, iar poliția nu a răspuns la apelurile și emailurile care i-au fost transmise pe această temă. Cu toate acestea, mesajul oficial al autorităților a fost altul.

„Vă rugăm să nu răspândiți speculații. Informații de încredere pot fi obținute de la echipa @PolizeiTrier”, a transmis departamentul de poliție din Trei într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE