Evenimentul Zilei > International > Recidivă antisemită în Germania! Atentat la sinagoga
Recidivă antisemită în Germania! Atentat la sinagoga

Recidivă antisemită în Germania! Atentat la sinagoga

Cel puţin două persoane au fost împuşcate mortal în apropiere de o sinagogă din oraşul Halle, din Germania, autorităţile sunt pe urmele suspectului.

UPDATE:

Potrivit ziarului Bild, atacul a avut loc în faţa unei sinagogi şi o grenadă de mână a fost aruncată într-un cimitir evreiesc. Un martor ocular a declarat pentru televiziunea n-tv că o altă persoană ar fi tras într-un magazin de kebab din Halle.

„Forţele noastre au deţinut o persoană”, au anunţat ulterior forţele de ordine, îndemnând la vigilenţă.

Atacul a avut loc de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a anului în iudaism, când evreii postesc mai mult de 24 de ore, potrivit digi24.ro

Ştirea iniţială:

Un incident armat s-a produs miercuri în orașul Halle din estul Germaniei, două persoane fiind împușcate mortal în fața unei sinagogi, anunță hotnews.ro.

Poliția a anunțat inițial că îi caută pe suspecții care au fugit de la locul atacului, transmite Reuters, iar la scurt timp oamenii legii au comunicat că au reținut un suspect. La puțin timp de la producerea incidentului sângeros, un al doilea incident armat a avut loc în Landsberg, orășel aflat la 15 kilometri de Halle, scrie revista germană Focus.
Focurile de armă au fost trase în fața unei sinagogi, iar o grenadă de mână a fost aruncată într-un cimitir evreiesc, scrie ziarul german Bild.

Mai mulți martori ai incidentului au declarat, pentru televiziunea publică MDR, că cel puțin unul dintre suspecți purta o uniformă de tip militar și avea mai multe arme.
„Potrivit primelor informațîi, doi oameni au fost uciși în Halle. Au fost mai multe focuri de armă. Presupușîi atacatori au fugit cu un vehicul. Îi căutăm în regim de urgență și cerem cetățenilor să rămână în casele lor”, a scris poliția pe Twitter. Atacul s-a produs de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a anului pentru evrei.

Operatorul feroviar național Deutsche Bahn a transmis că gara principală din Halle a fost închisă.