Evenimentul Zilei > International > Atac TERORIST la Londra. PRESIUNEA asupra MI5 este COPLEȘITOARE
Atac TERORIST la Londra. PRESIUNEA asupra MI5 este COPLEȘITOARE

Atac TERORIST la Londra. PRESIUNEA asupra MI5 este COPLEȘITOARE

Atac TERORIST la Londra. Presiunea publică asupra principalului serviciului cu atribuții antiteroriste, MI5, este „copleșitoare”, consideră corespondentul BBC pentru securitate.

Al treilea atac terorist soldat cu victime din mai puțin de trei luni pun într-o situație incredibil de complicată conducerea serviciului secret britanic MI5, consideră corespondentul pentru securitate al BBC, Frank Gardner. Faptul că teroriștii au reușit, de trei ori în trei luni, să scape prin plasa serviciilor de intelligence este de natură să pună o imensă presiune asupra serviciului secret.

MI5 a luat urma a circa 500 de conspirații teroriste care au avut loc în Marea Britanie, iar directorul serviciului a avertizat că este posibil ca unii dintre complotiști să reușească să scape de supraveghere și să comită atentate, mai spune Gardner.

Însă presiunea asupra poliției și asupra MI5 de a preveni viitoare atacuri teroriste este acum copleșitoare, mai comentează corespondentul pentru securitate al serviciului guvernamental de presă din Marea Britanie.

Așa-numitul Stat Islamic pierde teren în Orientul Mijlociu, așa că și-a chemat toți susținătorii să comită atentate prin care să ucidă civili din Marea Britanie și din alte țări europene folosind mașini, arme și chiar cuțite. 

Recentul atac de la London Bridge și Borough Market vine după o serie lungă de atentate teroriste omise în Franța, Germania și Belgia în ultimele 18 luni, a mai comentat corespondentul pentru securitate al BBC, Frank Gardner, după atacul soldat cu șase morți și 48 de răniți din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: