Atac cu rachete la o bază aeriană din Irak. Aici sunt găzduite forțe militare ale Statelor Unite și ale coaliției. Baza se află în provincia vestică Anbar, a precizat Comandamentul de Operaţiuni de la Bagdad. Atacul cu rachete a survenit cu doar două zile înainte de vizita programată de Papa Francisc în zonă.

Mai multe rachete au lovit miercuri baza aeriană Ain al-Asad din Irak. Aceasta găzduieşte forte militare ale SUA, ale coaliţiei şi irakiene. Informația despre atac a fost prezentată de două surse din domeniul securității, preluată de agenția Reuters. Conform surselor citate, până în acest moment nu au fost raportate victime.

În jur de 13 rachete au fost lansate dinspre un loc situat la circa 8 km de baza aeriană.

Vizită istorică a Papei Francisc în Irak

Acesta este cel de-al doilea atac cu rachete care are loc în Irak, în ultima perioadă. Atacul survine cu doar două zile înainte de vizita Suveranului Pontif în această țară.

Papa Francisc a anunțat că va întreprinde o vizită în Irak, zilele acestea. Papa va merge în zonă în pofida deteriorării situaţiei de securitate în unele regiuni irakiene.

Pentru prima dată în istorie, un papă se va afla de vineri în Irak. Suveranul Pontif și-a declarat intenția de a încuraja fragila minoritate creştină să reziste. Aceasta în ciuda conflictului sângeros şi a vicisitudinilor cu care se confruntă.

Atac cu rachete la o bază aeriană din Irak

Pe 21 ianuarie, în Irak a avut loc cel mai sângeros atac terorist din ultimii trei ani. Acesta a avut loc într-o piaţă din capitala Bagdad.

Pe 16 februarie, un alt atac cu rachete a fost întreprins asupra forţelor conduse de SUA în nordul Irakului. Atacul s-a soldat cu uciderea unui angajat civil şi rănirea altor cinci. De asemenea, a fost rănit și un soldat american.

De asemenea, pe 21 februarie, mai multe rachete au fost lansate asupra unei baze aeriene irakiene la nord de Bagdad. Cu acest prilej a fost rănit un angajat irakian al unei companii americane responsabilă cu întreţinerea avioanelor de luptă multirol F-16.