Asaltul asupra Capitoliului este unul dintre evenimentele care au schimbat istoria Americii. Acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri. Pentru că toate aceste evenimente au o caracteristică comună: prima variantă nu este niciodată cea corectă.

John Solomon, unul dintre cei mai importanți ziariști americani de investigații, amintește într-o analiză pentru Just the News, că, de pildă, americanilor li s-a spus că, pe 11 septembrie, teroriștii au lovit prin surprindere.

S-a aflat ulterior că CIA și FBI dispuneau de probe suficiente privind planul atacului și teroriștii. Doar că au fost incapabile să pună cap la cap informațiile.

Susan Rice le-a spus inițial americanilor că atacul de la Benghazi, din 2012, a fost unul spontan. Provocat de o mulțime indignată de un un video anti-musulman.

S-a dovedit că atacul fusese planificat dinainte și dat de o grup terorist libian legat de Al-Qaida.

Americanilor li s-a spus că dosarul fostului spion britanic Christopher Steele oferă dovezi irefutabile ale complicității Trump-Rusia.

S-a dovedit că CIA și FBI au știut aproape imediat că dosarul nu avea nici o dovadă și se baza pe o dezinformare rusă.

„Gloata spontană” nu stă în picioare

La o săptămână de la atacul asupra Capitoliului, varianta finală a faptelor nu este încă stabilită, comentează Solomon.

Dezvăluiri bombă au modificat substanțial versiunea inițială a unei gloate spontane care copleșește forțele de ordine din clădirea Congresului.

FBI a recunoscut marți că a primit informații înainte de 6 ianuarie că unii participanți plănuiau un „război” împotriva Capitoliului. Inclusiv uciderea unor polițiști. Complotiștii au distribuit inclusiv hărți ale clădirilor și zonei Congresului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE