Evenimentul ZileiInternationalFBI: „În SUA se pregătesc atacuri armate”

FBI: „În SUA se pregătesc atacuri armate”

FBI: „În SUA se pregătesc atacuri armate”
O notă internă a FBI avertizează că se pregătesc atacuri armate în toate cele 50 de state americane, asupra clădirilor Capitoliilor, în zilele dinaintea învestirii lui Joe Biden ca președinte.

FBI: „În SUA se pregătesc atacuri armate”. Această informație explozivă a fost furnizată de ABC News și a fost preluată de toate presa americană.

Potrivit unei note interne a FBI, un grup neidentificat face apel la atacarea clădirilor de stat, locale și federale și a tribunalelor. Acțiunile ar urma să se producă dacă Donald Trump ar fi înlăturat din funcție înainte de Ziua Învestirii.

Grupul respectiv ar plănui de asemenea să atace birourile guvernamentale din toate statele americane în ziua învestirii lui Biden. Și aceasta, indiferent dacă e vorba de state care au votat pentru Trump sau pentru Biden.

„FBI a primit informații despre un grup armat neidentificat care intenționează să vină la Washington pe 16 ianuarie”, ar scrie în notă.

„Revoltă uriașă”

„Ei au amenințat că, în cazul în care Congresul încearcă să-l demită pe POTUS cu ajutorul celui de-Al 25-lea Amendament, se va produce o revoltă uriașă.”

POTUS este prescurtarea de la President of the United States, Președintele Statelor Unite.

Un purtător de cuvânt al FBI a refuzat să confirme autenticitatea notei. El a precizat însă că Biroul „strânge informații pentru a indentifica orice amenințare potențială”.

Informația despre existența acestei note apare după atacul asupra clădirii Capitoliului, din 6 ianuarie, soldate cu patru morți.

Stare de urgență laWashington

Oficialii de la Washington, inclusiv primarul Muriel Bowser, au făcut apel la sporirea măsurilor de securitate. Washington Park Service a închis Monumentul Washington până pe 24 ianuarie, după ce a primit „amenințări credibile”.

De asemenea, președintele Donald Trump a aprobat instituirea stării de urgență la Washington, înainte de învestirea lui Biden. El a ordonat ca resursele de securitate locale să fie completate de un ajutor federal.

Primarul Bowser este cea care a solicitat ordinul de declarare a stării de urgență în capitala SUA, duminică, printr-o scrisoare adresată președintelui.

Starea de urgență decretată la Washington D.C. de către Donald Trump a intrat în vigoare luni, 11 ianuarie, și expiră pe 24 ianuarie.

Ziua Învestirii lui Joe Biden ca președinte a fost programată pe 20 ianuarie.


Accesează: